Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξεκινούν νέο κύκλο συνομιλιών

Βενεζουέλα: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξεκινούν νέο κύκλο συνομιλιών
Νέος κύκλος συνομιλιών στη Βενεζουέλα
Μέλη της αριστερής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας ξεκίνησαν έναν νέο γύρο συνομιλιών την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017, με στόχο την επίλυση του μακρόχρονου και συχνά αιματηρού πολιτικού προβλήματος του έθνους.
Πολλές προσπάθειες διαμεσολάβησης απέτυχαν τα τελευταία χρόνια: οι εχθροί κατηγορούν τον πρόεδρο Nicolas Maduro ότι εκμεταλλεύεται το διάλογο για να εξαγοράσει χρόνο, ενώ εκείνος υπστηρίζει ότι η αντιπολίτευση προτιμά τη βία.
Λίγοι στη Βενεζουέλα αναμένουν μια σημαντική εξέλιξη αυτή τη φορά, με τους αντιπάλους να απογοητεύονται βλέποντας το Maduro να εδραιώνεται στην εξουσία και να τοποθετεί τον εαυτό του για πιθανή επανεκλογή το 2018.
Ο συνασπισμός της Δημοκρατικής Ενότητας - ο οποίος απέτυχε να απομακρύνει το Maduro, έπειτα από μήνες διαμαρτυριών που οδήγησε σε περίπου 125 θανάτους - πιέζει πρωτίστως για τη διασφάλιση της ελεύθερης και δίκαιης ψήφου του χρόνου.
Επιθυμεί επίσης έναν ξένο παράγοντα ανθρωπιστικής βοήθειας για να ανακουφίσει μία από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις στη σύγχρονη ιστορία.
"Έχουμε έρθει να αναζητήσουμε λύσεις για τα προβλήματα της Βενεζουέλας: τρόφιμα, φάρμακα, ελεύθερες εκλογές και την ανάγκη αποκατάστασης της δημοκρατίας", δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Julio Borges.
"Είναι ένας δύσκολος δρόμος."
Η διαπραγματευτική δύναμη της αντιπολίτευσης έχει αποδυναμωθεί από μία εκπληκτική ήττα στις γενικές εκλογές του Οκτωβρίου.
Επιπλέον, η πολυκομματική ομάδα χωρίζεται, με τους περισσότερο μαχητικούς τομείς να αντιτίθενται στις συνομιλίες.
"Ο διάλογος που πρόκειται να ξεκινήσει είναι μια παρωδία ... ένα εργαλείο για το καθεστώς να κερδίσει χρόνο και να παραμείνει στην εξουσία", δήλωσε ο Antonio Ledezma, ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος διέφυγε από τον κατ 'οίκον περιορισμό για να ζητήσει άσυλο στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης