Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Συρίας αποχώρησε από τις συνομιλίες της Γενεύης

Η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Συρίας αποχώρησε από τις συνομιλίες της Γενεύης
Σε αδιέξοδο οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία
Η κυβερνητική αντιπροσωπεία της Συρίας αποχώρησε από τις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξήχθησαν στη Γενεύη την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2017 και δήλωσε ότι δεν θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα, εκτός αν η αντιπολίτευση αποσύρει μία δήλωση με την οποία ζητούσε ο πρόεδρος Bashar al-Assad να μην παίξει κανένα ρόλο σε καμία μεταπολεμική κυβέρνηση.
"Για μας αυτός ο γύρος έχει τελειώσει, ως κυβερνητική αντιπροσωπεία.
Ως διαμεσολαβητής μπορεί να ανακοινώσει τη δική του γνώμη ", δήλωσε ο αρχηγός της κυβέρνησης Bashar al-Ja‘afariμετά από πρωινή συνομιλία, αναφερόμενος στο διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Staffan de Mistura.
"Όσο η άλλη πλευρά κολλά στη γλώσσα του Ριάντ 2 ... δεν θα υπάρξει πρόοδος", δήλωσε ο Ja'afari.
Αναφερόταν σε θέση που υιοθέτησαν οι αντιπρόσωποι της Συρίας στην αντιπολίτευση, σε συνάντηση στο Ριάντ την περασμένη εβδομάδα, στην οποία έμεναν στο αίτημά τους να αποκλείσουν τον Assad από οποιαδήποτε μεταβατική κυβέρνηση.
Ο Ja'afari: υποστήριξε:
"Δεν μπορούμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση στη Γενεύη, ενώ η δήλωση του Ριάντ δεν αποσύρεται".
Ο De Mistura προσπάθησε να δώσει λύση στο αδιέξοδο, λέγοντας σε δήλωση ότι είχε ζητήσει από τις αντιπροσωπείες να συμμετάσχουν σε «συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα» και να εντάξουν τις αντιδράσεις τους σε 12 πολιτικές αρχές.
Προηγουμένως υπήρξαν κάποιες εικασίες ότι η αντιπολίτευση θα μπορούσε να μετριάσει τη στάση της πριν από τις διαπραγματεύσεις της Γενεύης αυτής της εβδομάδας, ως απάντηση στις κυβερνητικές προόδους στο πεδίο της μάχης.
Μέχρι στιγμής όλοι οι προηγούμενοι γύροι ειρηνευτικών συνομιλιών δεν κατάφεραν να σημειώσουν πρόοδο, από το αίτημα της αντιπολίτευσης, ο Assad να αφήσει την εξουσία.
Απαντώντας κατά πόσο η κυβερνητική αντιπροσωπεία θα επέστρεφε στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα, ο Ja'afari απάντησε:
"Η Δαμασκός θα αποφασίσει".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης