Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί είναι ιστορική η επίσκεψη του Erdogan στην Ελλάδα στις 7 - 8/12/2017

Γιατί είναι ιστορική η επίσκεψη του Erdogan στην Ελλάδα στις 7 - 8/12/2017

Είναι η πρώτη επίσκεψη Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα τα τελευταία 65 χρόνια
Ιστορική χαρακτηρίζει το Reuters την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, στην Ελλάδα στις 7 - 8 Δεκεμβρίου 2017.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του είναι η πρώτη επίσκεψη Τούρκου προέδρου στη χώρα μας τα τελευταία 65 χρόνια.
Ο Erdogan θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συζητήσει τις διμερείς σχέσεις, τα θέματα ασφάλειας και την προσφυγική κρίση μετά από μια συμφωνία του 2016 μεταξύ της ΕΕ και της Άγκυρας που αποσκοπεί στη μείωση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.
Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται επίσης να επισκεφθεί τη Θράκη, όπου υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα.
Ο Erdogan επισκέφθηκε για τελευταία φορά την Ελλάδα, το 2010 με  την ιδιότητα του πρωθυπουργού της Τουρκίας.
Το Reuters υπενθυμίζει, πως Ελλάδα και Τουρκία αν και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, έφτασαν στο χείλος του πολέμου το 1996 εξαιτίας μίας βραχονησίδας στο Αιγαίο (σ.σ. Ίμια).
Οι σχέσεις των δύο χωρών βελτιώθηκαν έκτοτε, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ζητήματα προς επίλυση στην Κόπρο, όπου ζουν δύο κοινότητες, η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή.
Επίσης το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι οκτώ Τούρκοι στρατιώτες  δραπέτευσαν στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2016 μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα.
 Η Τουρκία ζήτησε κατ 'επανάληψη από την Ελλάδα να τους παραδώσει αλλά το αίτημά της απερρίφθη από την ελληνική δικαιοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης