Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσομοίωση πολέμου των ΗΠΑ με τη Β. Κορέα - Στρατιωτική άσκηση με 230 αεροσκάφη

Προσομοίωση πολέμου των ΗΠΑ με τη Β. Κορέα - Στρατιωτική άσκηση με 230 αεροσκάφη
Η κοινή στρατιωτική άσκηση με τη Νότια Κορέα, που αρχίζει αύριο (4/12) και θα διαρκέσει έως τις 8 Δεκεμβρίου 2017, έχει προκαλέσει την οργή του βορειοκορεατικού καθεστώτος

Ως προσομοίωση πολέμου με Βόρεια Κορέα μπορεί να εκληφθεί η τεραστίων διαστάσεων στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ στην κορεατική χερσόνησο, λίγες μέρες μετά την δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.   
Η κοινή στρατιωτική άσκηση με τη Νότια Κορέα, που αρχίζει αύριο (4/12) και θα διαρκέσει έως τις 8 Δεκεμβρίου 2017, έχει προκαλέσει την οργή του βορειοκορεατικού καθεστώτος.  
«Εάν η κορεατική χερσόνησος και ο κόσμος εμπλακούν σε έναν πυρηνικό πόλεμο  πολέμου εξαιτίας της απερίσκεπτης μανίας των ΗΠΑ, οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη γι 'αυτό», ανακοίνωσε το πρακτορείο ΚΚΝΑ της Βόρειας Κορέας, επικαλούμενο δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Η δήλωση ήρθε μετά την ανακοίνωση του Yonhap News ότι έξι αμερικανικά αεροσκάφη  F-22 Raptor έφτασαν στη Νότια Κορέα για την κοινή στρατιωτική άσκηση.
Τα  F-22 πέταξαν στη Νότια Κορέα μαζί σε πρωτοφανή επίδειξη δύναμης.
Τα μαχητικά όμως, ήταν μόνο ένα μικρό κομμάτι της επερχόμενης επίδειξης δύναμης: σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 230 αεροσκάφη και μέχρι 16.000 στρατιώτες και άνδρες της αεροπορίας συμμετέχουν στην άσκηση «Άγριος άσος 18», που είναι η μεγαλύτερη, η οποία έχει διεξαχθεί ποτέ.
Στο πλαίσιο της άσκησης οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας θα προετοιμαστούν για έναν πλήρη πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα, με το Yonhap να αναφέρει ότι «οι σύμμαχοι σχεδιάζουν να σκηνοθετήσουν προσομοιωμένες επιθέσεις σε πυρηνικούς και πυραυλικούς στόχους της Βόρειας Κορέας».
Παρά την σκληρή ρητορική της Πιονγκγιάνγκ, οι Αμερικανοί διοικητές έχουν υποβαθμίσει τη σημασία της άσκησης , υποστηρίζοντας ότι ήταν προγραμματισμένη και όχι ένα έκτακτο γεγονός.
Τα φώτα της δημοσιότητας στην εν λόγω άσκηση στρέφονται στα αεροσκάφη F-35 και F-22 Raptors, που υπερνικούν σύμφωνα με αναλυτές οτιδήποτε υπάρχει στο συμβατικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας.
Τα F-35 μπορούν να πετάξουν με ταχύτητες 1.200 μίλια / ώρα και είναι ικανά να μεταφέρουν πυρηνικές βόμβες.
Τα F-22 μπορεί να φθάσουν και ταχύτητες μέχρι και 1.500 μίλια / ώρα και φέρουν υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης