Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κεφαλαιοποίηση του bitcoin ξεπερνά το ΑΕΠ του Κατάρ, την Goldman Sachs και την Ελισάβετ

tags :
Η κεφαλαιοποίηση του bitcoin ξεπερνά το ΑΕΠ του Κατάρ, την Goldman Sachs και την Ελισάβετ
H κεφαλαιοποίηση του Bitcoin ξεπερνά το ΑΕΠ της Νέας Ζηλανδίας και τις κεφαλαιοποιήσεις των Goldman Sachs, UBS και Boeing
Εντυπωσιακή είναι η πορεία του ψηφιακού νομίσματος bitcoin η κεφαλαιοποίηση του οποίου ξεπερνά πλέον το ΑΕΠ εθνικών οικονομιών καθώς και την αξία της περιουσίας μερικών εκ των κορυφαίων δισεκατομμυριούχων του πλανήτη!
Σύμφωνα με το Business Insider, η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin ξεπερνά το ΑΕΠ της Νέας Ζηλανδίας, τις κεφαλαιοποιήσεις των Goldman Sachs, UBS και Boeing, καθώς και τις περιουσίες των Bill Gates, Warren Buffett αλλά και τις βασίλισσας Ελισάβετ.

Νέα Ζηλανδία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζα για τον Ιούλιο του 2017, το ΑΕΠ της Νέας Ζηλανδίας ανέρχεται σε 185 δισ. δολ. δηλαδή κατά 5 δισ. δολ. χαμηλότερο από την κεφαλαιοποίηση του bitcoin.
Επίσης η κεφαλαιοποίησης του ψηφιακού νομίσματος ξεπερνά τις οικονομίες των Κατάρ, Κουβέιτ και της Ουγγαρίας.

Goldman Sachs και UBS

Την ίδια ώρα, η κεφαλαιοποίηση του bitcoin είναι μεγαλύτερη από την κεφαλαιοποίηση μερικών εκ των σημαντικότερων επενδυτικών τραπεζών του πλανήτη.
Η κεφαλαιοποίηση της Goldman Sachs διαμορφώνεται στα 97 δισ. δολ, και της UBS στα 67 δισ. δολ.
Στα 162 δισ. δολ. ανέρχεται η κεφαλαιοποίηση της Boeing.

Bill Gates, Warren Buffett και η... βασίλισσα

Μολονότι φιγουράρουν στις κορυφαίες θέσεις του δείκτη δισεκατομμυριούχων, οι περιουσίες των Bill Gates και Warren Buffett είναι χαμηλότερες από την κεφαλαιοποίηση του bitcoin.
Η περιουσία του Buffett ανέρχεται σε 83 δισ. δολ και του Gates σε 90 δισ.
Ούτε καν η βασίλισσα της Αγγλίας δεν είναι πλουσιότερη από το bitcoin, καθώς η περιουσία της ανέρχεται... μόλις στα 383 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης