Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, εν μέσω αβεβαιότητας για το Brexit

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, εν μέσω αβεβαιότητας για το Brexit
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές, εν μέσω αβεβαιότητας για το Brexit
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (05/12/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί εν μέσω της αβεβαιότητας γύρω από το Brexit.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,07% χαμηλότερα, στις 387,18 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,16%, στις 7.327,50 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 0,08% και έκλεισε στις 13.048,54 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,26% χαμηλότερα, στις 5.375,53 μονάδες, «σβήνοντας» τα ισχυρά κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα.


Πιέσεις στον CAC 40 άσκησαν οι τραπεζικές μετοχές, με τη Societe Generale και την BNP Paribas να υποχωρούν κατά 0,5% και 0,9% αντίστοιχα.
Η χθεσινή αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για το Brexit παρέμεινε στο επίκεντρο, ενώ στο «μικροσκόπιο» των επενδυτών βρέθηκαν και ορισμένα μακροοικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη.
Απώλειες κατέγραψε και ο κλάδος πρώτων υλών, υποχωρώντας κατά 1,4%, λόγω μιας μεγάλης πτώσης στις αγορές των μετάλλων.
Οι μετοχές των Rio Tinto, Glencore και Anglo American όλες έκλεισαν με απώλειες άνω του 2%.
Οι επενδυτές έδειξαν να αγνοούν τα θετικά στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα της Ευρωζώνης, που κατέγραψε περαιτέρω άνοδο τον Νοέμβριο του 2017.
Ειδικότερα, ο σύνθετος PMI διαμορφώθηκε στις 57,5 μονάδες, από 56 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τις επιχειρήσεις να παραμένουν σε συνθήκες ανάπτυξης για 53ο συνεχόμενο μήνα.
Μάλιστα, η άνοδος ήταν ακόμα μεγαλύτερη στις τέσσερις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, με το επιχειρηματικό κλίμα στη Γαλλία να «σκαρφαλώνει» σε υψηλά 78 μηνών, καθώς ο PMI διαμορφώθηκε στις 60,3 μονάδες.
Ο γερμανικός PMI ανήλθε στις 57,3 μονάδες, αποτυγχάνοντας ωστόσο να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Την ίδια ώρα, απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία για τον κλάδο υπηρεσιών της Βρετανίας, με τη δραστηριότητα να σημειώνει επιβράδυνση τον Νοέμβριο του 2017 και να απομακρύνεται από τα υψηλά 6 μηνών, με τον σχετικό ΡΜΙ να διαμορφώνεται στις 53,8 μονάδες, έναντι των 55,6 του προηγούμενου μήνα.
Η στερλίνα υποχώρησε σε χαμηλά μίας εβδομάδας έναντι του δολαρίου, στο 1,34 δολ.,
Οι ελπίδες της βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, για επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τους όρους της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ οδηγήθηκαν χθες (4/12) στο κενό, καθώς το βορειοϊρλανδικό κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση της May αρνήθηκε να δεχθεί τις προτάσεις της για τις αλλαγές των τελωνειακών συνόρων.
Ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis, δήλωσε σήμερα ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει κάποια τελική συμφωνία, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Philipp Hammond, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης