Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Η πρόθεση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ ένδειξη ανικανότητας και αποτυχίας

tags :
Ιράν: Η πρόθεση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ ένδειξη ανικανότητας και αποτυχίας
Ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, Ali Khamenei, τόνισε ότι τα χέρια των ΗΠΑ είναι «δεμένα» σε ότι αφορά το ζήτημα της Παλαιστίνης
Ως ένδειξη «ανικανότητας και αποτυχίας» χαρακτήρισε την πρόθεση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Ayatollah Ali Khamenei, μέσω ανακοίνωσης που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του.
Ειδικότερα, η αντίδραση του ιρανού ηγέτη έρχεται λίγες ώρες πριν την αναμενόμενη ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου Donald Trump, μέσω της οποίας θα αναγνωρίσει ουσιαστικα΄την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, μετακινώντας εκεί την πρεσβεία της χώρας, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει αναταραχές στην περιοχή.
«Οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ ότι θέλουν να ανακοινώσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της κατεχόμενης Παλαιστίνης οφείλονται στην ανικανότητά τους και την αποτυχία τους«, σχολίασε ο Khamenei, η χώρα του οποίου έχει ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τις παλαιστινιακές ομάδες που μάχονται κατά του Ισραήλ στην περιοχή.
Μάλιστα, αναφορικά με το ζήτημα της Παλιστίνης, ο ιρανός ηγέτης τόνισε ότι «τα χέρια των ΗΠΑ είναι δεμένα και δε μπορούν να προωθήσουν τους στόχους τους», ενώ πρόσθεσε ότι η Παλαιστίνη θα «απελευθερωθεί» και ο λαός της θα νικήσει.
«Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πρέπει να ξεκινήσουν έναν πόλεμο στην περιοχή προκειμένου να προστατεύσουν την ασφάλεια του Ισραήλ», σχολίασε ο Khamenei.
Μάλιστα, οι δηλώσεις του έρχονται μόλις λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, το οποίο αρνήθηκε τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι το Ιράν διαδραματίζει αποσταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή.
«Οι επανειλημμένες αβάσιμες κατηγορίες και τα ψέματα δε θα βοηθήσουν στην επίλυση των μεγάλων και στρατηγικών λαθώς που έκανε η Αμερική τις τελευταίες δεκαετίες εναντίον του Ιράν και της περιοχής», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του εκπροσώπου του ιρανικού ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης