Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ απαιτούν από τις ΗΠΑ περισσότερες ενέργειες για την προστασία της ιδιωτικότητας

tags :
Η ΕΕ απαιτούν από τις ΗΠΑ περισσότερες ενέργειες για την προστασία της ιδιωτικότητας
Το σύμφωνο Ασφάλειας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ΕΕ - ΗΠΑ συμφωνήθηκε το 2016
Οι ρυθμιστικές αρχές της ιδιωτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν απειλήσει ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον των ΗΠΑ, σχετικά με το σύμφωνο για τη διασυνοριακή μεταφορά προσωπικών δεδομένων μεταξύ των δύο μερών, εάν οι ανησυχίες σχετικά με τη λειτουργία τους και τις πρακτικές επιτήρησης των ΗΠΑ δεν επιλυθούν μέχρι το φθινόπωρο του 2018.
Το σύμφωνο Ασφάλειας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων συμφωνήθηκε το 2016, αφού το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε καταργήσει την προηγούμενη συμφωνία για τις Αρχές Ασφαλούς Λιμένος, η οποία επέτρεψε στις εταιρείες να μεταφέρουν προσωπικά δεδομένα των ευρωπαίων πολιτών στις ΗΠΑ, λόγω ανησυχιών για παρεμβατική παρακολούθηση των ηλεκτρονικών δεδομένων από τις ΗΠΑ.
Το Σύμφωνο Ασφάλειας Απορρήτου επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διεξάγουν εύκολα καθημερινές διασυνοριακές διαβιβάσεις δεδομένων, σύμφωνα με τους κανόνες προστασίας δεδομένων της ΕΕ.
"Η WP29 (ομάδα εργασίας του άρθρου 29) έχει εντοπίσει ορισμένες σημαντικές ανησυχίες. που πρέπει να αντιμετωπιστούν τόσο από την (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή όσο και από τις αρχές των ΗΠΑ", ανέφεραν οι ρυθμιστικές αρχές - γνωστές ως ομάδα εργασίας του άρθρου 29 - στην έκθεσή τους.
Οι ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι αν δεν επιλυθούν οι ανησυχίες τους κατά τα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα, θα λάβουν "κατάλληλη δράση", συμπεριλαμβανομένης της έναρξης δικαστικών διαδικασιών στα δικαστήρια.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία για την ασφάλεια στην ιδιωτική ζωή, διενήργησε την πρώτη ετήσια επισκόπηση τον Σεπτέμβριο 2017 και δήλωσε ικανοποιημένη από τον τρόπο με τον οποίο εργάστηκε.
Ωστόσο, ζήτησε από την Ουάσιγκτον να την βελτιώσει, μεταξύ άλλων με την ενίσχυση της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, που περιέχεται σε ένα αμφιλεγόμενο τμήμα του νόμου περί επιτήρησης ξένων πληροφοριών (FISA) των ΗΠΑ, γνωστού ως τμήμα 702.
Το άρθρο 702 επιτρέπει στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ να συλλέγει ψηφιακές επικοινωνίες από αλλοδαπούς ύποπτους που ζουν εκτός των ΗΠΑ.
Το πλαίσιο προστασίας ιδιωτικού απορρήτου - το οποίο χρησιμοποιείται από περισσότερες από 2.400 εταιρείες, όπως η Google, το Facebook και η Microsoft, έχει ήδη αμφισβητηθεί στα δικαστήρια από τους ακτιβιστές της ιδιωτικής ζωής, που λένε ότι δεν αρκεί για να προστατεύσει τα δεδομένα των Ευρωπαίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης