Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νομικά κατά της Ουγγαρίας κινήθηκε η ΕΕ – Επίμαχες οι τροποποιήσεις του πλαισίου της Κεντρικής Τράπεζας

Νομικά κατά της Ουγγαρίας κινήθηκε η ΕΕ – Επίμαχες οι τροποποιήσεις του πλαισίου της Κεντρικής Τράπεζας
Τη νομική διαδικασία εναντίον της Ουγγαρίας κίνησε χτες η Κομισιόν, κατηγορώντας την για παραβιάσεις του νομικού πλαισίου της ΕΕ. Σήμερα αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού της χώρας Β. Όρμπαν στο ευρωκοινοβούλιο.
Η ΕΕ θεωρεί ότι οι πρόσφατες συνταγματικές τροποποιήσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν δεν διασφαλίζουν την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, της αρχής προστασίας δεδομένων, καθώς και της δικαιοσύνης της χώρας. «Ελπίζαμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο «ότι η Ουγγρική κυβέρνηση θα έκανε τις απαραίτητες αλλαγές για να διασφαλίσει το σεβασμό του ευρωπαϊκού δικαίου, αλλά αυτό δε συνέβη ως τώρα».
Η ουγγρική κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της Ζόλταν Κόβατς εμφανίστηκε πρόθυμη να συνεργαστεί. «Τις τελευταίες μέρες και εβδομάδες ανακοινώσαμε ότι θα ακολουθήσουμε τον ευρωπαϊκό τρόπο διαχείρισης και αυτός προβλέπει ότι αν υπάρχει οποιοδήποτε εικασία ή αν διαπιστωθεί ότι κάποιο νομικό ζήτημα δεν ευθυγραμμίζεται με το ευρωπαϊκό δίκαιο, τότε βεβαίως πρέπει να τροποποιηθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης