Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διευρύνει τις απώλειές του το πετρέλαιο - Στα 61,17 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Διευρύνει τις απώλειές του το πετρέλαιο - Στα 61,17 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,21% στα 55,84 δολ. ανά βαρέλι
Περαιτέρω απώλειες καταγράφει σήμερα Πέμπτη (7/12) το πετρέλαιο, καθώς τα επίσημα στοιχεία τις αμερικανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν τις αρχικές πληροφορίες ότι τα αποθέματα βενζίνης της χώρας αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, αντισταθμίζοντας την πτώση που καταγράφηκε στα αποθέματα αργού.
Ειδικότερα, περί τις 9:10 π.μ. το Brent υποχωρεί ελαφρώς κατά -0,08% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,17 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,21% στα 55,84 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, τα αποθέματα αργού πετρελαίου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Δεκεμβρίου, υποχώρησαν κατά 5,6 εκατ. βαρέλια, στα 448,1 εκατ. βαρέλια συνολικά, όγκος μικρότερος από τους αντίστοιχους το 2015 και το 2016.
Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 6,8 εκατ. βαρέλια, στα 220,9 εκατ. βαρέλια συνολικά, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν τα αποθέματα να αυξηθούν μόλις κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, η παραγωγή της χώρας ενισχύθηκε κατά 25 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 9,71 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής, φτάνοντας κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Σημειώνεται ότι η αυξανόμενη παραγωγή στις ΗΠΑ αποτελεί τον μόνιμο «πονοκέφαλο» του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, στην προσπάθειά τους να ισορροπήσουν την παραγωγή και τη ζήτηση μετά από χρόνια υπερπροσφοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης