Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας - Ανακάμπτει ο Nikkei στην Ιαπωνία

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας - Ανακάμπτει ο Nikkei στην Ιαπωνία
Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,54% στις 22.519 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (7/12) οι αγορές της Ασίας, μετά το μεγάλο selloff που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, με τον δείκτη Nikkei στην Ιαπωνία να σημειώνει ανάκαμψη.
Ειδικότερα, ο Nikkei έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,54% στις 22.519 μονάδες, μετά την πτώση -2% που καταγράφηκε χθες (6/12) και η οποία ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά +0,54% στις 5.977,72 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η αύξηση στο εμπορικό πλεόνασμα της χώρας για τον Οκτώβριο του 2017 ήταν μικρότερη απ΄ ότι αναμενόταν.
Παράλληλα, στην Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite διεύρυνε τις απώλειές της χθεσινής ημέρας, και συγκεκριμένα στο -0,67% και τις 3.272,05 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ περιόρισε τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, κλείνοντας με κέρδη της τάξεως του +0,25% και τις 28.295,5 μονάδες.
Η πτώση των τεχνολογικών μετοχών εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν, με τον δείκτη KOPSI να υποχωρεί κατά -0,50% στις 2.461,98 μονάδες και τον δείκτη Taiwan Weighted να καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,37% στις 10.355,76 μονάδες.
Επιπλέον, το πετρέλαιο διεύρυνε τις απώλειές του, καθώς τα επίσημα στοιχεία τις αμερικανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν τις αρχικές πληροφορίες ότι τα αποθέματα βενζίνης της χώρας αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, αντισταθμίζοντας την πτώση που καταγράφηκε στα αποθέματα αργού.
Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, τα αποθέματα αργού πετρελαίου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Δεκεμβρίου, υποχώρησαν κατά 5,6 εκατ. βαρέλια, στα 448,1 εκατ. βαρέλια συνολικά, όγκος μικρότερος από τους αντίστοιχους το 2015 και το 2016.
Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 6,8 εκατ. βαρέλια, στα 220,9 εκατ. βαρέλια συνολικά, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν τα αποθέματα να αυξηθούν μόλις κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, η παραγωγή της χώρας ενισχύθηκε κατά 25 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 9,71 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής, φτάνοντας κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Σε ότι αφορά τον χρυσό, καταγράφεται πτώση της τάξεως του -0,36% στα 1.258,3 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,29% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 112,59 γεν.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες (6/12) ο χρυσός διαπραγματευόταν κοντά σε χαμηλά έξι εβδομάδων, καθώς η ομαλοποίηση της εσωτερικής πολιτικής αστάθειας στις ΗΠΑ ενίσχυσε σταδιακά το δολάριο.
Πλέον, οι επενδυτές θεωρούν σχεδόν σίγουρη την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς και ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα καταφέρει να επικυρώσει τις φορολογικές της μεταρρυθμίσεις πριν από τα τέλη του έτους, γεγονότα που αναμένεται να ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης