Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση καταγράφει το πετρέλαιο - Στα 62,15 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακή πτώση καταγράφει το πετρέλαιο - Στα 62,15 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό υποχωρεί κατά -0,14% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,61 δολ. ανά βαρέλι
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Παρασκευή (8/12) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την ενδυνάμωση του δολαρίου, με την ισχυρή ζήτηση στην Κίνα και τη συμφωνία ΟΠΕΚ να παρέχουν ωστόσο στήριξη στον μαύρο χρυσό.
Ειδικότερα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent υποχωρεί ελαφρώς κατά -0,08% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,15 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,14% στα 56,61 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,34% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 113,47 γεν, γεγονός που καθιστά ακριβότερο το πετρέλαιο για τα ξένα συναλλάγματα.
Ωστόσο, η ισχυρή ζήτηση στην Κίνα παρέχει στήριξη στις τιμές του μαύρου χρυσού, εμποδίζοντας περαιτέρω πτώση του, καθώς η χώρα έχει ξεπεράσει κατά το τρέχον έτος τις ΗΠΑ ως τη μεγαλύτερη χώρα εισαγωγών παγκοσμίως.
Για τον μήνα Νοέμβριο, οι εισαγωγές αργού πετρελαίου στην Κίνα αυξήθηκαν στα 9,01 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που καθιστά τον δεύτερο μεγαλύτερο όγκο εισαγωγών της χώρας τα τελευταία χρόνια.
Επιπλέον, η προσπάθεια του ΟΠΕΚ να περιορίσει την παγκόσμια υπερπροσφορά φαίνεται ότι αρχίζει σταδιακά να δημιουργεί έλλειμμα στην αγορά, γεγονός που έχει ενισχύσει σημαντικά τις τιμές του πετρελαίου κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης