Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 57,36 δολάρια το πετρέλαιο - Κατέγραψε τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες των τελευταίων 2 μηνών

Στα 57,36 δολάρια το πετρέλαιο - Κατέγραψε τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες των τελευταίων 2 μηνών
Στα 57,36 δολάρια το πετρέλαιο - Κατέγραψε τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες των τελευταίων 2 μηνών
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Παρασκευή (8/12), βρίσκοντας στήριγμα στην αύξηση της ζήτησης από την Κίνα και τις απειλές για απεργία από τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου της Αφρικής.
Ωστόσο, σε εβδομαδιαία βάση οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων δύο μηνών, εν μέσω ανησυχιών ότι η αύξηση της παραγωγής από τις  ΗΠΑ θα υπονόμευε το σχέδιο περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ.
Η τιμή του πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο σήμερα (8/12) 1,2%, στα 57,36 δολάρια το βαρέλι.
Σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε πτώση κατά 1,7%.
Το πετρέλαιο Brent σημείωσε άνοδο 2%, στα 63,45 δολάρια το βαρέλι.
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου από την Κίνας ανήλθαν σε 9,01 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd).
"Έχουμε καλά στοιχεία από την Κίνα", δήλωσε ο John Macaluso, αναλυτής της Tyche Capital Advisors.
"Πολλές από τις πρόσθετες εισαγωγές δεν προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία, ενώ το Ιράν, η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι μερικές από τις χώρες εκμεταλλεύονται την άνοδο της ζήτησης από την Κίνα".
Η αυξανόμενη ζήτηση θα ωθήσει την Κίνα να ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τον μεγαλύτερο παγκόσμιο εισαγωγέα πετρελαίου το 2017.
Η αμερικανική τράπεζα επενδύσεων Jefferies προβλέπει ότι η παγκόσμια αύξηση της ζήτησης πετρελαίου θα φθάσει τα 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, οδηγούμενη από σχεδόν 10% αύξηση της ζήτησης στην Κίνα.
Ωστόσο, η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ απειλείται να υπονομεύσει τις περικοπές παραγωγής από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου, τη Ρωσία και άλλους παραγωγούς.
Η ομάδα συμφώνησε να παρατείνει το σύμφωνο για μείωση της παραγωγής μέχρι το τέλος του 2018.
Οι εθελοντικές περικοπές παραγωγής προκάλεσαν υψηλότερες τιμές πετρελαίου μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου, με την τιμή του Brent να σημειώνει άνοδο 40%.
Ωστόσο, τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας έδειξαν ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 25.000 βαρέλια την ημέρα στα 9,7 εκατομμύρια bpd την εβδομάδα έως την 1η Δεκεμβρίου, την υψηλότερη παραγωγή από τη δεκαετία του 1970 και κοντά στα επίπεδα παραγωγής της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης