Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Το ακλόνητο φαβορί των προεδρικών εκλογών ο Αναστασιάδης με 44% - Μάχη για τη δεύτερη θέση

Κύπρος: Το ακλόνητο φαβορί των προεδρικών εκλογών ο Αναστασιάδης με 44% - Μάχη για τη δεύτερη θέση
Στον β’  γύρο ο πρόεδρος της Κύπρου επικρατεί σε όλα τα σενάρια ενώ μάχη θα δοθεί για τη δεύτερη θέση
Το ακλόνητο φαβορί των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2018 είναι ο πρόεδρος της Μεγαλονήσου, Νίκος Αναστασιάδης, όπως επιβεβαιώνεται και από μία νέα δημοσκόπηση.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προηγείται του δεύτερου προεδρικού υποψηφίου, του Σταύρου Μαλά του ΑΚΕΛ με διαφορά σχεδόν 13 ποσοστιαίων μονάδων σε δημοσκόπηση της εταιρείας Noverna για την εφημερίδα «Πολίτης».
Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, θα δοθεί σκληρή μάχη για τη δεύτερη θέση, καθώς αν και οι περισσότερες έρευνες φέρουν τον Νικόλα Παπαδόπουλο του ΔΗΚΟ, ως τον επικρατέστερο, στη δημοσκόπηση της Noverna, την καταλαμβάνει ο Μαλάς.
Στην πρόθεση ψήφου ο Νίκος Αναστασιάδης του ΔΗΣΥ προηγείται με 30,4%, ενώ ο Σταύρος Μαλάς ακολουθεί με 17,8%, έναντι 13,8% του Νικόλα Παπαδόπουλου του ΔΗΚΟ.
Έπονται ο Χρήστος Χρήστου του ΕΛΑΜ με 3,3% ενώ ο πρώην υπουργός εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας βρίσκεται στο 2,1%. Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Φοίβου Μαυροβουνιώτη κινείται στο 1,1%.
Αναποφάσιστοι δηλώνουν οι ψηφοφόροι σε ένα ποσοστό 15,9% ενώ λευκό επιλέγει ένα ποσοστό 5,8%.
Με αναγωγή, στον πρώτο γύρο ο Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να αγγίξει το 44%, ο Σταύρος Μαλάς το 25% και ο Νικόλας Παπαδόπουλος το 20%.
Στον  δεύτερο γύρο ο πρόεδρος της Κύπρου επικρατεί με οποιονδήποτε αντίπαλο.
Με αντίπαλο τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο εξασφαλίζει 37,3%, έναντι 26,7%, 10,6% επιλέγουν λευκό, 14% δηλώνουν αναποφάσιστοι, 10,4% ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν και 1% αρνήθηκαν να απαντήσουν.
Με αντίπαλο τον Μαλά, ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφαλίζει 39,2%, έναντι 26,6% του υποψηφίου του ΑΚΕΛ, ποσοστό 9,9% επιλέγει λευκό, 14,4% δηλώνουν αναποφάσιστοι, ενώ το 8,6% εμφανίζεται να κινείται προς την αποχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης