Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στα 63,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακή πτώση στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στα 63,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό υποχωρεί κατά -0,14% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 57,28 δολ. ανά βαρέλι
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα (11/12) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την νέα άνοδο που σημειώθηκε στις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent υποχωρεί ελαφρώς κατά -0,09% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,34 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,14% στα 57,28 δολ. ανά βαρέλι.
Για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Δεκεμβρίου, οι εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά δύο, με τον συνολικό αριθμό τους πλέον να ανέρχεται στις 751, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Τα παραπάνω στοιχεία υποδεικνύουν περαιτέρω αύξηση στην αμερικανική παραγωγή πετρελαίου, η οποία ήδη έχει ενισχύθεί κατά +15% από τα μέσα του 2016, στα 9,71 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Παράλληλα, οι δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου του ΟΠΕΚ ότι οι χώρες του Οργανισμού θα εξετάσουν ξανά τη συμφωνία για τις περικοπές τον Ιούνιο του 2018, πριν προχωρήσουν σε επέκταση, έχει συμβάλλει επίσης στην πτώση των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης