Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις αγορές της Ασίας, μετά την άνοδο στη Wall Street την περασμένη εβδομάδα

tags :
Κέρδη στις αγορές της Ασίας, μετά την άνοδο στη Wall Street την περασμένη εβδομάδα
Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,61% στις 22.950 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Δευτέρα (11/12) οι αγορές στην Ασία, δεχόμενες ώθηση από την άνοδο στη Wall Street κατά την ολοκλήρωση της προηγούμενης εβδομάδας.
Ειδικότερα, στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,61% στις 22.950 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,07% στις 5.998,30 μονάδες.
Στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο Shangai Composite ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη της τάξεως του +0,98% στις 3.322,20 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά +1,10% στις 28.954 μονάδες.
Σημειώνεται ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κίνα κατέγραψε επιβράδυνση τον Νοέμβριο του 2017, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στη σημαντική πτώση που καταγράφηκε στις τιμές των τροφίμων.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της χώρας διαμορφώθηκε στο 1,7% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, έναντι 1,9% τον Οκτώβριο του 2017.
Οι τιμές των τροφίμων υποχώρησαν κατά -1,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καταγράφοντας πτώση για 10ο συνεχόμενο μήνα, ενώ διεύρυναν τις απώλειές τους από το -0,4% που είχε σημειωθεί τον Οτκώβριο.
Σε ότι αφορά τις τιμές των προϊόντων εκτός τροφίμων, σημειώθηκε άνοδος κατά +2,5% σε ετήσια βάση, έναντι 2,4% τον προηγούμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο ΔΤΚ να διαμορφωθεί στο 1,8%.
Παράλληλα, στην Νότια Κορέα, ο δείκτης KOPSI έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,30% στις 2.471,49 μονάδες, ενώ σημαντική ήταν η άνοδος που κατέγραψε ο δείκτης Taiwan Weighted, και συγκεκριμένα στο +0,72% και τις 10.473,09 μονάδες.
Οι επενδυτές έχουν πλέον στραμμένο το βλέμμα τους στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, η οποία ξεκινάει στις 14 Δεκεμβρίου, και κατά την οποία αναμένεται να αποφασιστεί περαιτέρων άνοδος των επιτοκίων.
Παράλληλα, συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσουν επίσης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ελβετική Εθνική Τράπεζα, χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάποια αλλαγή στη νομισματική τους πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης