Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» στις κεντρικές τράπεζες

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» στις κεντρικές τράπεζες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (11/12/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν αυτή την εβδομάδα τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,05% χαμηλότερα, στις 389,05 μονάδες, με την πλειοψηφία των κλάδων να τερματίζουν σε αρνητικό έδαφος, παρά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, που ώθησε υψηλότερα τον κλάδο των εμπορευμάτων.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,80%, στις 7.453,48 μονάδες, επωφελούμενος από την πτώση της στερλίνας και την άνοδο των μετοχών εταιρειών εξόρυξης.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 0,23% και έκλεισε στις 13.123,65 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,23% χαμηλότερα, στις 5.386,83 μονάδες.


Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν σήμερα ισχυρά κέρδη, γυρίζοντας σε θετικό έδαφος μετά τις απώλειες που κατέγραφαν από νωρίς, καθώς ορισμένα θετικά οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ συνέβαλαν στην αύξηση των προσδοκιών για τη ζήτηση αργού, αντισταθμίζοντας τις πιέσεις από τις ανησυχίες σχετικά με την αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή.
Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης ήταν οι τραπεζικές μετοχές, με τη βρετανική HSBC να σημειώνει άνοδο 2,2%.
Ώθηση στον τραπεζικό κλάδο προσέφεραν οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη (13/12) αύξηση των επιτοκίων - την τρίτη και τελευταία του 2017 - ενώ την Πέμπτη (14/12) η ΕΚΤ εκτιμάται ότι θα αφήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική.
Παράλληλα, συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσουν επίσης η Τράπεζα της Αγγλίας και η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας, χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάποια αλλαγή στη νομισματική τους πολιτική.
Στο μακροοικονομικό «μέτωπο», η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε πως αναμένει ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση για το δ’ τρίμηνο του 2017, με την οικονομία της χώρας να διατηρεί τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχει σημειώσει καθόλη τη διάρκεια του έτους.
Την ίδια ώρα, στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες της Βρετανίας έδειξαν μια μείωση κατά 0,9% σε ετήσια βάση για τον Νοέμβριο 2017, εν μέσω έντονων ανησυχιών για τις εξελίξεις στη διαδικασία εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης