Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω μείωσης αποθεμάτων ΗΠΑ - Στα 63,87 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω μείωσης αποθεμάτων ΗΠΑ - Στα 63,87 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,68% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 57,53 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Τετάρτη (13/12) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από την πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, η οποία μάλιστα ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, περί τις 9:09 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,84% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,87 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,68% στα 57,53 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά -7,4 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, όγκος σχεδόν διπλάσιος συγκριτικά με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση της τάξεως των -3,8 εκατ. βαρελιών.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά +2,3 εκατ. βαρέλια, ενώ τα παράγωγα διύλησης πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.
Εφόσον τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιωθούν από την αμερικανική κυβέρνηση αργότερα εντός της ημέρας, οι τιμές του μαύρου χρυσού αναμένεται να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο μέσα στις επόμενες ημέρες.
Σημειώνεται ότι χθες (12/12) το Brent ξεπέρασε τα 65 δολ. ανά βαρέλι, σκαρφαλώνοντας στην υψηλότερη τιμή των τελευταίων δυόμισι ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης