Τελευταία Νέα
Διεθνή

McMaster (σύμβουλος εθνικής ασφάλειας ΗΠΑ): Τελευταία ευκαιρία για να αποφύγουμε ένα πόλεμο με τη Β. Κορέα

tags :
McMaster (σύμβουλος εθνικής ασφάλειας ΗΠΑ): Τελευταία ευκαιρία για να αποφύγουμε ένα πόλεμο με τη Β. Κορέα
Καρότο και μαστίγιο από τις ΗΠΑ - Έτοιμος για διαπραγματεύσεις χωρίς όρους δηλώνει ο Tillerson, δεν έχουν αλλάξει οι θέσεις Trump λέει ο Λευκός Οίκος
Η διεθνής κοινότητα έχει την τελευταία της ευκαιρία προκειμένου να αποφύγει μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Β. Κορέα όσον αφορά το πυρηνικό της πρόγραμμα υποστήριξε ο H.R. McMaster σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Βρετανό ομόλογο του, Mark Sedwill, ο McMaster υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή η διεθνής κοινότητα έχει την τελευταία της μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να αποτραπεί μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Β. Κορέα.
Ο McMaster επέκρινε τη στάση της Ρωσίας και της Κίνας τονίζοντας ότι «υποσκάπτουν τη διεθνή νομιμότητας» ενώ υποστήριξε ότι η Κίνα έχει ζωτικό ρόλο να παίξει προκειμένου να αποφευχθεί μια σύρραξη με το βορειοκορεατικό καθεστώς.
«Είναι ώρα για όλα τα έθνη να κάνουν ότι περισσότερο είναι δυνατό και πέρα από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε την τελευταία μεγάλη μας ευκαιρία για την αποφυγή μιας στρατιωτικής σύγκρουσης.
Η Κίνα πρέπει ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στη Β. Κορέα διότι αυτό είναι προς το διεθνές συμφέρον.
Ο πρόεδρος Trump δεν ζητά από τον πρόεδρο Xi μια χάρη.
Είναι προς το συμφέρον και των δυο μας, να λύσουμε αυτό το πρόβλημα» υποστήριξε ο McMaster τονίζοντας ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέα δεν αποτελεί πρόβλημα των ΗΠΑ με τη Β. Κορέα αλλά συνιστά πρόβλημα για τη Β. Κορέα και τη διεθνή κοινότητα.
«Δεν είναι πολιτική μας επιδίωξη η αλλαγή του καθεστώτος της Β. Κορέας» υποστήριξε ο McMaster.

Κίνα: Καλωσορίζουμε τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, R. Tillerson
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας χαιρέτισε τις δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Rex Tillerson, ο οποίος υποστήριξε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τη Β. Κορέα χωρίς να μπαίνουν εκ των προτέρων όροι.
«Χαιρετίζουμε όλες τις προσπάθειες που αποσκοπούν στη μείωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο» ανέφερε το ΥΠΕΞ της Κίνας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Rex Tillerson ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να διαπραγματευτούν με τη Β. Κορέα χωρίς να μπαίνουν στο τραπέζι προϋποθέσεις, όπως ότι η Β. Κορέα θα πρέπει πρώτα να αποδεχθεί ότι σταματά το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Πάντως, μετά την τοποθέτηση αυτή ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι οι θέσεις του Donald Trump δεν έχουν αλλάξει και ότι η Β. Κορέα εξακολουθεί να κινείται σε έναν επικίνδυνο δρόμο, ο οποίος δεν έχει να προσφέρει τίποτα θετικό στη διεθνή κοινότητα αλλά και στην ίδια τη Β. Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης