Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά τα στοιχεία του IEA για την παγκόσμια παραγωγή τον Νοέμβριο 2017

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά τα στοιχεία του IEA για την παγκόσμια παραγωγή τον Νοέμβριο 2017
Το Brent υποχωρεί κατά -0,67% στα 62,02 δολ. ανά βαρέλι, καθώς η παγκόσμια παραγωγή σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα του 2017
Υπό πιέσεις βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι τιμές στο πετρέλαιο, μετά τη μηνιαία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, ο οποίος ανέφερε ότι η παγκόσμια παραγωγή για τον Νοέμβριο του 2017 ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα του έτους.
Ειδικότερα, το Brent υποχωρεί κατά -0,67% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,02 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό υποχωρεί κατά -0,53% στις 56,30 δολ. ανά βαρέλι.
Όπως ανέφερε η μηνιαία έκθεση του Οργανισμού, η συνολική παραγωγή αυξήθηκε κατά 170 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 97,8 εκατ. βαρέλια συνολικά, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην άνοδο της παραγωγή σχιστολιθικού στις ΗΠΑ και τις αυξημένες δραστηριότητες γεωτρήσεων.
Μάλιστα, η έκθεση έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να επεκτείνουν τη συμφωνία για περικοπές στην παραγωγή τους μέχρι τα τέλη του 2018, στην προσπάθειά τους να μειώσουν περαιτέρω τα υπέρογκα αποθέματα πετρελαίου που ασκούν πιέσεις στις τιμές από το 2014.
Ωστόσο, παρά την σχετική άνοδο, η παραγωγή εντός ΟΠΕΚ υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, φτάνοντας στα 32,36 εκατ. βαρέλια ημερησίως, λόγω της χαμηλότερης παραγωγής σε Σαουδική Αραβία, Αγκόλα και Βενεζουέλα, καθώς και των υψηλότερων ποσοστών συμμόρφωσης των μελών απέναντι στη συμφωνία.
Σημειώνεται ότι κατά τις προηγούμενες ώρες, ο μαύρος χρυσός σημείωνε άνοδο έως και +0,85%, δεχόμενος ώθηση από την πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ κατά την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα κατά 5,1 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης