Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (SPD): Η Γερμανία χρωστά στην Ευρώπη μια σταθερή κυβέρνηση - Προς συνεργασία με Merkel το SPD;

Scholz (SPD): Η Γερμανία χρωστά στην Ευρώπη μια σταθερή κυβέρνηση - Προς συνεργασία με Merkel το SPD;
Πράσινο φως για τη συμμετοχή του SPD σε συνομιλίες με τη Merkel έδωσε ο αντιπρόεδρος του SPD
Την θέση ότι η Γερμανία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση που να είναι σε θέση να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ΕΕ διατύπωσε ο δήμαρχος Αμβούργου και αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, Olaf Scholz, τοποθέτηση που αν μη τι άλλο δείχνει την πρόθεση της ηγεσίας του SPD να συμμετάσχει στις διερευνητικές συνομιλίες με την καγκελάριο Merkel για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.
«Η Γερμανία έχει την ευθύνη απέναντι στην Ευρώπη να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση.
Η Γερμανία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση επειδή είναι η μεγαλύτερη χώρα στην ΕΕ» είπε ο Scholz προτρέποντας επί της ουσίας τα στελέχη του SPD να μην προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες με αδιέξοδες «κόκκινες γραμμές».
Σημειώνεται ότι το προεδρείο του SPD αναμένεται να αποφασίσει σήμερα αν θα συμμετάσχει ή όχι σε συνομιλίες με τη Merkel για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν και υπέστησαν τη μεγαλύτερη στην ιστορία τους ήττα, οι Σοσιαλδημοκράτες διεμήνυσαν πως θα παραμείνουν στην αντιπολίτευση και πως δεν πρόκειται να συμμετάσχουν εκ νέου σε μια κυβέρνηση συνασπισμού.
Ωστόσο, η κατάρρευση των συνομιλιών της Merkel με τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους άλλαξε τα δεδομένα, και αύξησε την πίεση στο SPD να αλλάξει στάση προκειμένου να συγκροτηθεί μια σταθερή κυβέρνηση στη Γερμανία.
Σε κάθε περίπτωση η απάντηση του SPD αναμένεται να δοθεί νωρίς σήμερα το απόγευμα από τον πρόεδρο του SPD, Martin Schulz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης