Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Ο Trump δε μπορεί να καταργήσει τη συμφωνία με τη Δύση για το πυρηνικό μας πρόγραμμα

tags :
Ιράν: Ο Trump δε μπορεί να καταργήσει τη συμφωνία με τη Δύση για το πυρηνικό μας πρόγραμμα
Ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, τόνισε ότι όσοι ευελπιστούν σε κατάρρευση της συμφωνίας θα διαψευσθούν
Την πεποίθησή του ότι η πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τη Δύση δεν πρόκειται να καταρρεύσει, παρά τις σχετικές προθέσεις του Trump, εξέφρασε σήμερα (19/12) ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, μέσω δηλώσεών του που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Ειδικότερα, ο Rouhani διαβεβαίωσε ότι «η πυρηνική συμφωνία δε θα καταρρεύσει», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «εκείνοι που ελπίζουν ότι ο Trump θα προκαλέσει την κατάρρευσή της, θα διαψευσθούν».
Τον περασμένο Οκτώβριο, ο αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να πιστοποιήσει ότι το Ιράν συμμορφώνεται με την πυρηνική συμφωνία που ανακοινώθηκε το 2015, κάνοντας λόγο παράλληλα για επιπρόσθετε κυρώσεις που εξετάζει να επιβάλλει απέναντι στην Τεχεράνη.
Ωστόσο, το Κογκρέσο δεν αποφάσισε εντός του ορίου των 60 ημερών που του είχε δοθεί, με τον Trump να καλείται πλέον να αποφασίσει στα μέσα Ιανουαρίου εάν επιθυμεί να επιβάλλει περαιτέρω ενεργειακές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.
Σημειώνεται ότι οι κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στο Ιράν είχαν αναιρεθεί μέσα στο 2016, λόγω του περιορισμού του πυρηνικού προγράμματός της, βάσει της συμφωνίας.
Κατά το παρελθόν, η πλευρά της Τεχεράνης είχει δηλώσει ότι θα τηρήσει της συμφωνία εφόσον τη σέβονται και οι υπόλοιπες πλευρές, προειδοποιώντας ωστόσο σε «κατάργησή» της, εφόσον οι ΗΠΑ αποχωρήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης