Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχίες και στην Αυστραλία για την παγκόσμια οικονομική κρίση

Ανησυχίες και στην Αυστραλία για την παγκόσμια οικονομική κρίση
Οι αυστραλιανές αρχές λαμβάνουν ιδιαίτερα σοβαρά την προειδοποίηση της Αποθεματικής Τράπεζας, για νέα παγκόσμια οικονομική κρίση.
Μια μέρα μετά την προειδοποίηση, ανακοινώθηκαν τα νέα στοιχεία για την ανεργία στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα οποία, για πρώτη φορά στα τελευταία 20 χρόνια, σημειώθηκε μηδενική δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Την ίδια στιγμή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να ζητήσει από την Αυστραλία να συμβάλει με οκτώ δισεκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο του στόχου του να αυξήσει έως και 500 δισ. δολάρια τη «δύναμη πυρός του», για την αντιμετώπιση τυχόν μελλοντικών αναγκών κρατών μελών του με προβλήματα πόρων.
Η αντιπολίτευση αντιδρά στο να διαθέσει η χώρα 8 δισ. στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και υποστηρίζει ότι τα χρήματα αυτά καλύτερο είναι να διατεθούν για τους Αυστραλούς «που δύσκολα τα βγάζουν πέρα».
Καλεί επίσης την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ, αντί να κάνει κηρύγματα στους Ευρωπαίους για τα οικονομικά τους προβλήματα, να επικεντρωθεί στα οικονομικά προβλήματα της Αυστραλίας που επιδεινώνονται.
«Ο κόσμος άλλαξε πολύ το τελευταίο εξάμηνο», διαπιστώνει από την πλευρά της η Παγκόσμια Τράπεζα και σε έκθεσή της για το 2012 προβλέπει ύφεση στην Ευρώπη και χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην παγκόσμια οικονομία, συστήνοντας σε όλους να ετοιμαστούν για τα χειρότερα!
Ο εκτελών χρέη Θησαυροφύλακα, Μπιλ Σόρτεν, δήλωσε ότι η Αυστραλία δεν αναφέρεται στη συγκεκριμένη έκθεση και τα βασικά συστατικά στοιχεία της οικονομίας της είναι υγιή.
«Όμως μια νέα ύφεση ίσως πλήξει χώρες στις οποίες εξάγουμε προϊόντα και αυτό αναπόφευκτα θα έχει επιπτώσεις και στην οικονομία μας και ειδικά στον προϋπολογισμό μας», είπε ο κ. Σόρτεν προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει την οικονομία.
Στην έκθεση, που δημοσιεύεται δύο φορές τον χρόνο, αναφέρεται ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με 2,5%, έναντι 3,6% που ήταν η πρώτη πρόβλεψη, κυρίως λόγω της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης