Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η Merkel παραδέχεται λάθη στην τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο το 2016

Γερμανία: Η Merkel παραδέχεται λάθη στην τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο το 2016
Έγιναν λάθη στην τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο
Η Γερμανία θα πρέπει να μάθει από τις αδυναμίες ασφαλείας που αναδείχθηκαν από την θανατηφόρα επίθεση σε Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου πριν από ένα χρόνο, καθώς και να αυξήσει την βοήθεια προς τους επιζώντες και τις οικογένειες των θυμάτων, όπως δήλωσε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 η καγκελάριος Angela Merkel.
Ο Anis Amri, με ισλαμικούς δεσμούς, έκλεψε ένα φορτηγό στις 19 Δεκεμβρίου 2016, σκότωσε τον οδηγό και στη συνέχεια το οδήγησε σε μια συνωστισμένη αγορά, σκοτώνοντας 11 ακόμη άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.
Η Merkel μίλησε την επέτειο της επίθεσης κατά την αποκάλυψη ενός μνημείου στην πλατεία Breitscheidplatz, όπου έλαβε χώρα πριν από ένα χρόνο η επίθεση, εν μέσω κριτικών από οικογένειες των θυμάτων και από επιζώντες για το χειρισμό του συμβάντος από την κυβέρνηση.
"Σήμερα είναι μία ημέρα πένθους αλλά και μία μέρα για τον καθορισμό της βελτίωσης των πραγμάτων που δεν λειτούργησαν στο παρελθόν", ανέφερε η Merkel.
Η Merkel, η οποία συναντήθηκε με τους συγγενείς των θυμάτων τη Δευτέρα, δήλωσε ότι θα συναντηθεί ξανά σε λίγους μήνες για να ενημερώσει για τα συμπεράσματα από τη χειρότερη ισλαμική επίθεση της Γερμανίας.
Το μνημείο παρουσιάζει τα ονόματα των θύματων που έχουν χαραχθεί στα σκαλιά της εκκλησίας μνημείων Kaiser Wilhelm κοντά στο σκηνικό της επίθεσης.
Μια ρωγμή γεμάτη με μέταλλο και κράμα χρυσού τρέχει στα σκαλιά και στην αγορά των Χριστουγέννων.
Ο πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier δήλωσε ότι η υποστήριξη για τα θύματα της επίθεσης ήρθε αργά και δεν ήταν επαρκής.
"Είναι πικρό ότι το κράτος δεν θα μπορούσε να προστατεύσει τους συγγενείς σας", δήλωσε ο Steinmeier απευθυνόμενος στις οικογένειες.
Ο γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης, Heiko Maas, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν αρκετά καλά προετοιμασμένη για να αποτρέψει μια τέτοια επίθεση.
"Μπορούμε μόνο να ζητήσουμε συγγνώμη για τα θύματα και τους επιζώντες συγγενείς", έγραψε ο Maas σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Tagesspiegel την Τρίτη.
Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε να αυξήσει τις αποζημιώσεις των οικογενειών των θυμάτων και των επιζώντων μετά από καταγγελίες ότι η αποζημίωση των 10.000 ευρώ που προσφέρθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση ήταν ανεπαρκής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης