Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε τη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ – Νίκη Trump

tags :
ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε τη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ – Νίκη Trump
Το σχέδιο νόμου θα πρέπει να ψηφιστεί εκ νέου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων
Το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ (πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων 30 ετών) ενέκρινε η Γερουσία των ΗΠΑ με 51 ψήφους υπέρ και 48 κατά, γεγονός που συνιστά μια μεγάλη πολιτική νίκη για τον πρόεδρο Donald Trump.
Λόγω ενός διαδικαστικού ζητήματος, το σχέδιο νόμου εστάλη στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να επαναληφθεί η ψηφοφορία στο σώμα στο σύνολο του κειμένου.
Η Βουλή θα χρειαστεί να ξαναψηφίσει αργότερα εντός της ημέρας, για να εγκρίνει το νομοσχέδιο στο σύνολό του, αφού τρία άρθρα του που αφορούσαν εκπαιδευτικά θέματα, διαπιστώθηκε ότι παρέβαιναν τους κανόνες για τα δημοσιονομικά και για την έγκρισή τους θα απαιτείτο ενισχυμένη πλειοψηφία (60 ψήφων), όχι απλή.
Όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές που ήταν παρόντες ψήφισαν υπέρ, ενώ όλοι οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές απέρριψαν το νομοσχέδιο, που χαρακτηρίζουν δώρο για τις μεγάλες εταιρείες και τους πλουσιότερους Αμερικανούς, καταγγέλλοντας μάλιστα πως θα αυξήσει το έλλειμμα και το χρέος.
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και υπογράψει το κείμενο ο πρόεδρος Trump, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην ημέρα, μετατρέποντάς το σε νόμο του κράτους, η μεταρρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ για τις εταιρείες και τους φορολογούμενους το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης