Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (πρόεδρος Ρωσίας): Η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ δείχνει επιθετικότητα

Putin (πρόεδρος Ρωσίας): Η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ δείχνει επιθετικότητα
Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η Μόσχα θα λάβει υπόψην της την στάση των ΗΠΑ στα θέματα εθνικής ασφάλειας
Ως «επιθετική» χαρακτήρισε τη νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ ο ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, μιλώντας σήμερα (22/12) κατόπιν συνάντησης με το Υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα λάβει υπόψην της τη στάση της Ουάσινγκτον.
Συγκεκριμένα, ο ρώσος πρόεδρος τόνισε πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ «επιταχύνουν την οικδόμηση των υποδομών στην Ευρώπη», ενώ αναφερόμενος στην αμυντική στρατηγική της Ουάσινγκτον σχολίασε ότι «από διπλωματικής άποψης είναι σίγουρα προσβλητική».
Μάλιστα, πρόσθεσε εν συνεχεία ότι «εάν μιλήσουμε από στρατιωτικής άποψης τότε είναι σίγουρα επιθετική», ενώ πρόσθεσε ότι μέσω των κινήσεων του NATO στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ παραβιάζουν τη συνθήκη του 1987 που αφορά την εξάλειψη πυραύλων ενδιάμεσης και βραχείας εμβέλειας.
Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας της χώρας «πρέπει να λάβει υπόψην» τις στρατιωτικές στρατηγικές της Δύσης, τονίζοντας ότι η Μόσχα «έχει κυρίαρχο δικαίωμα και όλες τις δυνατότητες να αντιδράσει επαρκώς και εγκαίρως σε τέτοιες πιθανές απειλές».
«Καταβάλλονται προσπάθειες να διαταραχθεί η στρατηγική ισοτιμία μέσω της ανάπτυξης του παγκόσμιου αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος και άλλων συστημάτων εκτόξευσης που ισοδυναμούν με πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο Putin σε αξιωματούχους του ρωσικού στρατού, προσθέτοντας ότι οι πυρηνικές δυνάμεις της Μόσχας αποτελούν αξιόπιστο αποτρεπτικό παράγοντα ώστε να αποφευχθεί μία τέτοια στρατιωτική συσσώρευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης