Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε συνεχή υποχώρηση οι εμπορικές συναλλαγές της Κίνας με τη Βόρεια Κορέα - Στα 388 εκατ. δολάρια τον Νοέμβριο 2017

Σε συνεχή υποχώρηση οι εμπορικές συναλλαγές της Κίνας με τη Βόρεια Κορέα - Στα 388 εκατ. δολάρια τον Νοέμβριο 2017
Τα στοιχεία καταδεικνύουν την επιβράδυνση στις εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών από τις 5 Σεπτεμβρίου 2017, οπότε και τέθηκαν σε ισχύ οι νέες κυρώσεις του ΟΗΕ,
Τα 388 εκατομμύρια δολάρια έφθασαν το Νοέμβριο οι συνολικές εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της Κίνας και της Βόρειας Κορέας αλλά παρέμεινε στα χαμηλότερα επίπεδα του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν σήμερα (23/12) καθώς οι αυστηρές κυρώσεις συνεχίζουν να επιβραδύνουν τις κινεζικές συναλλαγές  με το απομονωμένο κράτος.
Το σύνολο των εμπορικών συναλλαγών αυξήθηκε κατά 15,9% από τα 334,89 εκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο 2017, αλλά πολύ χαμηλότερα από τα 613,2 εκατομμύρια δολάρια το  2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Γενική Διοίκηση Τελωνείων της Κίνας.
Τα στοιχεία καταδεικνύουν την επιβράδυνση στις εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών από τις 5 Σεπτεμβρίου 2017, οπότε και τέθηκαν σε ισχύ οι νέες κυρώσεις του ΟΗΕ, που απαγορεύουν στην Πιονγιάνγκ να πωλεί άνθρακα, σιδηρομετάλλευμα, μόλυβδο και θαλασσινά στο εξωτερικό.
Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αγόρασε αγαθά αξίας 100,18 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Βόρεια Κορέα τον τελευταίο μήνα, από 90,75 εκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο 2017, αλλά χαμηλότερα από 262,2 εκατομμύρια δολάρια το 2016.
Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 287,84 εκατομμύρια δολάρια το Νοέμβριο 2017 από 244,2 εκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο.
Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών επιβραδύνθηκε φέτος, ιδιαίτερα μετά την απαγόρευση της αγοράς άνθρακα τον Φεβρουάριο.
Ωστόσο, ο ρυθμός της πτώσης επιταχύνθηκε καθώς οι πιο πρόσφατοι περιορισμοί πλήττουν την ικανότητα της Πιονγιάνγκ να πωλεί ορισμένα κρίσιμα προϊόντα σε έναν από τους κύριους εμπορικούς της εταίρους.
Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι η τελευταία απαγόρευση, που επιβλήθηκε μετά από δύο διηπειρωτικές δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων τον Ιούλιο, θα μειώσει τα έσοδα από εξαγωγές εξαγωγών της Βόρειας Κορέας κατά 3 δισ. δολάρια.
Την Παρασκευή (22/12), το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για τη διηπειρωτική δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων της 29ης Νοεμβρίου, με στόχο τον περιορισμό της πρόσβασής της σε διυλισμένα πετρελαιοειδή και αργό πετρέλαιο καθώς και τα κέρδη από εργαζόμενούς της στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης