Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Κανένας λογικός άνθρωπος δεν επιθυμεί έναν πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο

Ρωσία: Κανένας λογικός άνθρωπος δεν επιθυμεί έναν πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, εξέγρασε την ελπίδα του ότι οι ΗΠΑ θα αποκλιμακώσουν την ένταση με τη Βόρεια Κορέα
Στο γεγονός ότι κανένας λογικός άνθρωπος δε θα επιθυμούσε να ξεκινήσει έναν πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο αναφέρθηκε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Russia Today, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ουάσινγκτον επιθυμεί να «στραγγαλίσει» τη Βόρεια Κορέα μέσω των νέων κυρώσεων.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Lavrov, «δε νομίζω ότι οποιοσδήποτε ο οποίος είναι καλά στα μυαλά του θα ήθελε να ξεκινήσει έναν πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι αυτό αυτό δεν αφορά μόνο τη Ρωσία, καθώς «και αμερικανοί ειδικοί και αξιωματούχοι έχουν αναφερθεί στις συνέπειες, στις οποίες περιλαμβάνονται και σημαντικές απώλειες ανθρώπινων ζωών».
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα του ότι υπάρχουν άνθρωποι στις ΗΠΑ οι οποίοι κατανοούν την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης γύρω από το θέμα της Βόρειας Κορέας, καθώς και την ανάγκη να βρεθεί μία πολιτική και διπλωματική λύση.
Ο ίδιος εκτιμά ότι η Ούασινγκτον επιθυμεί να στραγγαλίσει την Πιονγιάνγκ μέχρι να παραδοθεί, τονίζοντας ότι η Μόσχα δε θα στηρίξει μία τέτοια προσπάθεια, καθώς και ότι θα αναζητήσει έναν τρόπο να δημιουργήσει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της διεθνούς κοινότητα.
«Δε μπορεί κάποιος να σταγγαλίσει τη Βόρεια Κορέα, δε γίνεται να επιβάλλεις τέτοιον απόλυτο αποκλεισμό», υπογράμμισε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης