Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Χρειάζονται εποικοδομητικές προσπάθειες για να υποχωρήσουν οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο

Κίνα: Χρειάζονται εποικοδομητικές προσπάθειες για να υποχωρήσουν οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση
Έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ώστε να δείξουν την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας απηύθυνε για ακόμα μία φορά σήμερα (25/12) το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, κάνοντας λόγο παράλληλα για την ανάγκη εποικοδομητικών προσπαθειών ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση.
Συγκεκριμένα, μιλώντας από το Πεκίνο, η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Hua Chunying, τόνισε ότι το νέο ψήφισμα του ΟΗΕ που αφορά τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας, οδήγησε στην κατάλληλη ενίσχυση των τρεχουσών κυρώσεων, χωρίς ωστόσο να επηρεάζει τους απλούς ανθρώπους, τις φυσιολογικές οικονομικές συναλλαγές και συνεργασίες, καθώς και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Παράλληλα, η ίδια αναφέρθηκε στη χρήση ειρηνικών μέσων ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα, καθώς και ότι όλες οι πλευρές πρέπει να προβούν σε βήματα ώστε να αποκλιμακώσουν την ένταση.
«Κατά την παρούσα κατάσταση, καλούμε όλες τις χώρες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να προβούν σε δυναμικές και εποικοδομητικές προσπάθειες ώστε να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις στη χερσόνησο και να επιλύσουν το θέμα με τον κατάλληλο τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων η Hua.
Σημειώνεται ότι η Κίνα, η οποία είναι υπεύθυνη για το 90% του εμπορίου της Βόρειας Κορέας, έχει ζητήσει επανειλημμένα από τις εμπλεκόμενες πλευρές να δείξουν ηρεμία και να επιστρέψουν στο τραπέζι των συνομιλιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης