Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Οι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι θα συμφωνήσουν εν τέλει για το νέο σύστημα υγείας

Trump: Οι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι θα συμφωνήσουν εν τέλει για το νέο σύστημα υγείας
Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι μέσω των φορολογικών μεταρρυθμίσεων καραγείται ουσιαστικά το Obamacare
Την αισιοδοξία του ότι οι Δημοκρατικοί και οι Ρεμπουμολικάνει θα «συμφωνήσουν εν τέλει» σε ένα νέο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ εξέφρασε σήμερα (26/12) ο πρόεδρος της χώρας, Donald Trump, μέσω ανάρτησης που πραγματοποίησε στο Twitter.
Ειδικότερα, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η «άδικη και μη δημοφιλής» ασφάλιση υγείας που είχε θεσπιστεί επί θητείας Obama έχει ήδη τερματιστεί στα πλαίσια των νέω φορολογικών μεταρρυθμίσεων, για να προσθέσει παράλληλα ότι το Obamacare θα καταργηθεί με την πάροδο του χρόνου.
Παράλληλα, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι θα βρεουν εν τέλει κοινό σημείο επαφής και θα αναπτύξουν από κοινού ένα νέο σχέδιο για το σύστημα υγείας της χώρας.
«Με βάση το γεγονός ότι η άδικη και μη δημοφιλής ασφάλιση υγείας έχει τερματιστεί ως μέρος των φορολογικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες ουσιαστικά καταργούν (με την πάροδο του χρόνου) το Obamacare, οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι θα συναντηθούν τελικά και θα αναπτύξουν ένα νέο σχέδιο για το Σύστημα Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά το tweet του αμερικανού προέδρου.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής αρκετά μεγάλο μέρος του νόμου που θεσπίστηκε επί Obama παραμένει άθικτο, ενώ από το 2010 η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων επεδίωξαν να καταργήσουν το συγκεκριμένο σύστημα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να περάσουν τη σχετική απόφαση από τη Γερουσία.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης