Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street – Απώλειες άνω του 2,5% για την Apple

tags :
Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street – Απώλειες άνω του 2,5% για την Apple
Σημαντικά κέρδη για τις μετοχές των κλάδων ενέργειας και λιανικών πωλήσεων στη Wall Street
Ήπια πτώση σημείωσαν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στη σημερινή (26/12) συνεδρίαση, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι εξαιρετικά υποτονικό, με δεδομένη και την αργία λόγω εορτών στις ευρωπαϊκές αγορές.
Την οριακή υποχώρηση των δεικτών στήριξαν οι μετοχές ενεργειακών ομίλων, καθώς ο μαύρος χρυσός διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2,5 ετών, λόγω έκρηξης σε αγωγό μεταφοράς πετρελαίου στη Λιβύη.
Στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Apple, καταγράφοντας τη χειρότερη πορεία της από τον Αύγουστο του 2017 και σημειώνοντας πτώση που ξεπέρασε το 2,5%.
Αιτία δημοσίευμα της εφημερίδας Economic Daily της Ταϊβάν, ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός όμιλος θα προχωρήσει σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών του για τις πωλήσεις του iPhone X και μάλιστα κατά 40% στα 30 εκατ. συσκευές.
Η ίδια η Apple δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ δεν έχει δημοσιοποιήσει τον στόχο της για τις πωλήσεις του iPhone X, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη συσκευή ξεκίνησε να πωλείται σε παγκόσμιο επίπεδο τον Νοέμβριο 2017.
Πτώση 0,03% για τον Dow Jones στο επίπεδο των 24.746 μονάδων, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,11% στις 2.680 μονάδες, ενώ κατά 0,34% χαμηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq στις 6.936 μονάδες.



Στον αντίποδα θετική πορεία ακολούθησε ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, ο οποίος κινήθηκε κατά 3,1% υψηλότερα στις 10,21 μονάδες.
«Η αγορά ουσιαστικά δεν κινήθηκε σημαντικά.
Η φημολογία για την Apple οδήγησε χαμηλότερα το σύνολο του τεχνολογικού κλάδου.
Την ίδια ώρα, όμως, είναι φανερό ότι οι επενδυτές αφήνουν τους νικητές να τερματίσουν, καθώς πλησιάζει το τέλος του 2017», εκτίμησε, μιλώντας στο CNBC, ο Ian Winer, επικεφαλής επενδύσεων στη Wedbush Securities.
Κερδισμένες της συνεδρίασης οι μετοχές ενεργειακών ομίλων, με μέση άνοδο που άγγιξε το 0,9%, καθώς το αμερικανικό αργό άγγιξε ενδοσυνεδριακά τα 60 δολάρια, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο 2,5 ετών.
Σημαντικά κέρδη και για τους ομίλους λιανικών πωλήσεων, με το SPDR S&P Retail ETF να εμφανίζει κέρδη που ξεπέρασαν το 1%, καθώς οι μετοχές των J.C. Penny, Finish Line και Kohl εμφάνισαν κέρδη άνω του 6%.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Dow Jones θα κλείσει με θετικό πρόσημο και τον Δεκέμβριο 2017, συμπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο εννέα διαδοχικούς μήνες ανόδου, κάτι που είχε να επιτευχθεί από το 1959.
Ανάλογη εκτιμάται ότι θα είναι η πορεία και του S&P 500, ο οποίος θα κατακτήσει ένα ρεκόρ που έχει να επαναληφθεί από το 1983.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε δημοπρασία 2ετών ομολόγων, με την απόδοση να φθάνει στο 1,922% δηλαδή να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης