Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 56 τραυματίες από σεισμό 4,2 ρίχτερ στην Τεχεράνη

Ιράν: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 56 τραυματίες από σεισμό 4,2 ρίχτερ στην Τεχεράνη
Η νέα σεισμική δόνηση στο Ιράν έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά τον σεισμό 5,2 βαθμών που έπληξε την επαρχία Κερμάν
Τουλάχιστον ένας νεκρός, καθώς και 56 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της νέα σεισμικής δόνησης μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έλαβε χώρα σήμερα (27/12) το πρωί στο Ιράν, όπως ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Ειδικότερα, ο θάνατος του ιρανού πολίτη προήλθε απο καρδιακό επεισόδιο, ενώ οι περισσότεροι τραυματισμοί προέκυψαν καθώς οι άνθρωποι έτρεχαν να βγουν από το κτήριο την ώρα του σεισμού.
Σύμφωνα με το IRNA, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά της ιρανικής πρωτεύουσας, ενώ οι τραυματίες ήδη βρίσκονται στο νοσομοκείο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Η συγκεκριμένη δόνηση αποτελεί μέρος της μετασεισμικής δραστηριότητας του σεισμού μεγέθους 5,2 βαθμών που έπληξε την επαρχία Κερμάν την προηγούμενη εβδομάδα, και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ατόμων.
Σημειώνεται ότι το Ιράν αποτελεί μία από τις πιο σεισμόπληκτες χώρες παγκοσμίως, ενώ το 2003, ένας σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών που είχε λάβει χώρα στην επαρχία Κερμάν στοίχησε τη ζωή σε 31 χιλ. ανθρώπους και ισωπέδωσε πλήρως την αρχαία πόλη Μπαμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης