Τελευταία Νέα
Διεθνή

Khamenei (Ιράν): Ο Trump θα αποτύχει όπως και ο «εξυπνότερος» Reagan, ενάντια στην Τεχεράνη

Khamenei (Ιράν): Ο Trump θα αποτύχει όπως και ο «εξυπνότερος» Reagan, ενάντια στην Τεχεράνη
Ο Trump θα αποτύχει στη σκληρή στάση που διατηρεί ενάντια στο Ιράν, όπως και ο εξυπνότερος Reagan, δήλωσε ο Ayatollah Ali Khamenei
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θα αποτύχει στη σκληρή στάση που διατηρεί ενάντια στο Ιράν, δήλωσε σήμερα (27/12/2017) ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Ayatollah Ali Khamenei, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη είναι πιο δυνατή από την περίοδο του «πιο ισχυρού και πιο έξυπνου» Ronald Reagan.
«Ο Reagan ήταν πιο ισχυρός και πιο έξυπνος από τον Trump και ήταν ένας καλύτερος ηθοποιός στο να εκτοξεύει απειλές και στράφηκε επίσης εναντίον μας και κατέρριψαν αεροπλάνο μας», δήλωσε ο Khamenei στην κρατική τηλεόραση.
Σημειώνεται ότι το 1988, ένα πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού κατέρριψε ένα ιρανικό επιβατικό αεροσκάφος καθώς πετούσε πάνω από τον Κόλπο, σκοτώνοντας και τους 290 επιβαίνοντες, σε ένα περιστατικό που η Ουάσιγκτον παραδέχτηκε πως ήταν σφάλμα της.
Η Τεχεράνη υποστήριξε ότι ήταν μια σκόπιμη επίθεση ενάντια στο Ιράν, που τότε βρισκόταν σε πόλεμο με το γειτονικό Ιράκ.
«Αλλά ο Reagan έχει πεθάνει και, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις μας, τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με την τιμωρία του θεού… ενώ το Ιράν έχει κάνει μεγάλες προόδους σε όλους τους τομείς από την περίοδο του Reagan», σημείωσε ο Khamenei.
«Αυτή η τάση θα συνεχιστεί υπό τον σημερινό αμερικανό πρόεδρο και κάθε ελπίδα από την πλευρά τους ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα υποχωρήσει ή θα αποδυναμωθεί είναι φρούδα».
Τον Οκτώβριο, ο αμερικανός πρόεδρος είχε αρνηθεί να επαναβεβαιώσει ότι το Ιράν συμμορφώνεται με τους όρους της συμφωνίας αυτής, που συνήφθη το 2015 μεταξύ των έξι μεγάλων δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης