Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βόρεια Κορέα πιθανόν να εκτοξεύσει δορυφόρο που μπορεί να μεταδώσει δεδομένα στη Γη

Η Βόρεια Κορέα πιθανόν να εκτοξεύσει δορυφόρο που μπορεί να μεταδώσει δεδομένα στη Γη
Ο Kwangmyongsong-5 θα μπορούσε να αναπτυχθεί από έναν κινητό εκτοξευτήρα
Η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει έναν πιο εξελιγμένο δορυφόρο αναγνώρισης και μπορεί να είναι σε θέση να τον εκτοξεύσει.
Ονομάζεται Kwangmyongsong-5 και είναι εξοπλισμένος με κάμερες και τηλεπικοινωνιακές συσκευές, σύμφωνα με την εφημερίδα της Νότιας Κορέας JoongAng Ilbo, επικαλούμενη μια ανώνυμη κυβερνητική πηγή.
Ο Kwangmyongsong-5 μπορεί να μεταδώσει δεδομένα στη Γη, σε αντίθεση με τους προηγούμενους δορυφόρους της Βόρειας Κορέας.
Η τελευταία εκτόξευση δορυφόρου της χώρας ήταν τον Φεβρουάριο του 2016, όταν έστειλε σε τροχιά έναν δορυφόρο παρατήρησης της Γης γνωστός ως Kwangmyongsong-4.
Πολλοί φοβούνται ότι η ασιατική χώρα δοκιμάζει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς με το πρόσχημα των εκτοξεύσεων δορυφόρων.
Ωστόσο, η Πιονγιάνγκ υπερασπίστηκε από καιρό το δικαίωμά της να αναπτύξει ένα διαστημικό πρόγραμμα.
Τον Οκτώβριο, ο αναπληρωτής πρέσβης των Ηνωμένων Εθνών, Kim In Ryong, δήλωσε ότι η χώρα του είχε σχέδιο για την ανάπτυξη "πρακτικών δορυφόρων που μπορούν να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και βελτίωση της διαβίωσης των ανθρώπων".
Ο Kwangmyongsong-5 θα μπορούσε να αναπτυχθεί από έναν κινητό εκτοξευτήρα, δήλωσε στην εφημερίδα ένας αξιωματούχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Νότιας Κορέας.
Η Πιονγκγιάνγκ εκτοξεύει συνήθως πυραύλους από τον σταθμό δορυφορικής εκτόξευσης Sohae, ο οποίος βρίσκεται κοντά στα βόρεια σύνορα της χώρας με την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης