Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ο Schulz ο μεγάλος χαμένος του 2017 – Ακολουθούν Seehofer, Merkel

Γερμανία: Ο Schulz ο μεγάλος χαμένος του 2017 – Ακολουθούν Seehofer, Merkel
Ο μεγαλύτερος κερδισμένος της χρονιάς που φεύγει είναι για τους Γερμανούς ο πρόεδρος Steinmeier
Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Martin Schulz θεωρείται από τους Γερμανούς ως ο μεγαλύτερος χαμένος πολιτικός της Γερμανίας για το 2017.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Kantar Emnid για λογαριασμό του εκδοτικού ομίλου Funke, ο Schulz θεωρείται από το 67% των ερωτηθέντων χαμένος για το 2017, ενώ μόλις το 23% πιστεύει ότι είναι από τους κερδισμένους, με το 10% να μην εκφράζει άποψη.
Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του SPD, το 47% τον θεωρεί χαμένο και το 43% κερδισμένο.
Στην δεύτερη θέση στον κατάλογο των «χαμένων» βρίσκεται ο Horst Seehofer, ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (του αδερφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών) με το 61% να εκτιμά ότι η χρονιά που φεύγει δεν πήγε καθόλου καλά για αυτόν, λόγω τόσο των εκλογικών απωλειών, όσο και των εσωκομματικών προβλημάτων που ακολούθησαν και είχαν ως αποτέλεσμα την απόφασή του να αποχωρήσει πρόωρα από την Πρωθυπουργία και την εκ νέου διεκδίκησή της ενώ στην τρίτη θέση των «χαμένων» βρίσκεται και η καγκελάριος Merkel.
Η Merkel θεωρείται «χαμένη» από το 53% των ερωτηθέντων, ενώ κερδισμένη την θεωρεί το 41%.
Μεταξύ των ψηφοφόρων της η καγκελάριος συγκεντρώνει 62% θετικές αξιολογήσεις και 33% αρνητικές.
Στην αντίπερα όχθη μεγάλος κερδισμένος θεωρείται από το 65% ο πρόεδρος Frank Walter Steinmeier ενώ στην ίδια κατηγορία εμπίπτουν ο Markus Soeder (από το CSU, το 43% τον θεωρεί κερδισμένο έναντι 23%) και ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Cem Oezdemir (το 45% τον κρίνει κερδισμένο έναντι 34%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης