Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στη Σεούλ - Εκτεθειμένοι σε ραδιενέργεια οι βορειοκορεάτες που αυτομόλησαν

Συναγερμός στη Σεούλ - Εκτεθειμένοι σε ραδιενέργεια οι  βορειοκορεάτες που αυτομόλησαν
Συναγερμός στη Σεούλ - Εκτεθειμένοι σε ραδιενέργεια οι  βορειοκορεάτες που αυτομόλησαν
Νοτιοκορεάτες επιστήμονες οι γιατροί που εξετάζουν τους βορειοκορεάτες που αυτομόλησαν στη Νότια Κορέα βρίσκονται μπροστά σε ακόμα μια φρικτή ανακάλυψη.
Τουλάχιστον τέσσερις από τους βορειοκορεάτες που αυτομόλησαν έχουν δείξει σημεία έκθεσης σε ραδιενεργό ακτινοβολία, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας - αν και οι ερευνητές δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν εάν η ακτινοβολία σχετίζεται με το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Πιονγκγιάνγκ.
Νωρίτερα σήμερα (28/12), ένας από τους βορειοκορεάτες που έχουν αυτομολήσει βρέθηκε θετικός στα αντισώματα Anthrax, υποδηλώνοντας ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un συνεχίζει απτόητος το πρόγραμμα βιοχημικών του όπλων.
Φυσικά, η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας έχει αρνηθεί ότι χρησιμοποιεί χημικά όπλα.
Και οι τέσσερις βορειοκορεάτες είναι πρώην κάτοικοι της περιοχής Kilju, μιας περιοχής στη Βόρεια Κορέα που περιλαμβάνει τον πυρηνικό σταθμό δοκιμών Punggye-ri.
Σύμφωνα με το Reuters, ήταν πιθανότατα εκτεθειμένοι σε ακτινοβολία από τον Μάιο του 2009 έως τον Ιανουάριο του 2013.
Ο φόβος ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να προκαλέσει ακούσια πυρηνική καταστροφή μέσω των πυρηνικών δοκιμών της έχει κλιμακωθεί από την πυρηνική δοκιμή στις 3 Σεπτεμβρίου 2017, ωθώντας την Κίνα να αυξήσει την παρακολούθηση της ραδιενεργής δραστηριότητας κατά μήκος των συνόρων της με τον γείτονά της.



Η σεισμική δραστηριότητα που ανιχνεύθηκε μετά τη δοκιμή υποδηλώνει ότι ο χώρος δοκιμής πάσχει από το «σύνδρομο κουρασμένο βουνό» - μια κατάσταση που εντοπίστηκε στις πρώην σοβιετικές περιοχές πυρηνικών δοκιμών. Ο αντίκτυπος των δοκιμών κατέστη εμφανής όταν κατέρρευσε μια σήραγγα στο Punggye-ri, σκοτώνοντας 200 εργαζόμενους της Βόρειας Κορέας.
Ακόμα, η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην κατασκευή νέων σηράγγων στο χώρο δοκιμών, υποδηλώνοντας ότι - αντί να εγκαταλείψει συνολικά το Punggye-ri, όπως πρότειναν οι κινέζοι συνάδελφοί τους, σκοπεύουν να μεταφέρουν τις δοκιμές σε ένα άλλο μέρος του βουνού.
Οι επιστήμονες ανησυχούν ότι το βουνό θα μπορούσε να υποστεί βλάβη, απελευθερώνοντας μια ατμόσφαιρα τοξικής ραδιενεργού σκόνης στην ατμόσφαιρα που θα μπορούσε να προκαλέσει ανείπωτο χάος στην υγεία των ανθρώπων στην περιοχή.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης