Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Απαιτούνται υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή στις ΗΠΑ

Fed: Απαιτούνται υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με τη Dallas Fed, οι τιμές του μαύρου χρυσού πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω ώστε να αυξηθούν οι δραστηριότητες των αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών
Στην ανάγκη υψηλότερων τιμών στο πετρέλαιο ώστε να ενισχυθεί η παραγωγή των αμερικανικών εταιρειών, αναφέρθηκε σήμερα (29/12) η Federal Reserve Bank of Dallas, μέσω έρευνας που πραγματοποίησε σε 134 επιχειρήσεις που εδρεύουν στη χώρα και οποίες δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό κλάδο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Dallad Fed, οι τιμές του πετρελαίου θα πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω κατά το ερχόμενο έτος ώστε οι ενεργειακές εταιρείες να μπορέσουν να διευρύνουν σημαντικά τις δραστηριότητες γεώτρησης και κατ' επέκταση την παραγωγή τους.
Παράλληλα, η πλειοψηφία των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμούν ότι οι εξέδρες γεωτρήσεων θα συνεχίσουν να αυξάνονται κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2018, ενώ σχεδόν όλες ανέφεραν ότι οι τιμές του πετρελαίου πρέπει να βρίσκονται πάνω από τη ζώνη των 60 δολ. ανά βαρέλι ώστε να υπάρξει σημαντική άνοδος στις δραστηριότητές τους.
Σε ότι αφορά τις δαπάνες των εταιρειών, σχεδόν το 48% ανέφερε αύξηση σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2017, ενώ το ποσοστό των εταιρειών που ανέφεραν άνοδο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος ανήλθε στο 64%.
Αντίθετα, μόλις το 8% ανέφερε μείωση των δαπανών σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και μόλις 10% κατέγραψε πτώση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Επιπλέον, περισσότερες από τις μισές εταιρείες παροχής υπηρεσιών στον πετρελαϊκό κλάδο δήλωσαν ότι λαμβάνουν υψηλότερες τιμές για τις υπηρεσίες τους σε σύγκριση με το 2016, ενώ περίπου το 40% δεν ανέφερε κάποια αλλαγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης