Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Ψευδή τα δημοσιεύματα ότι πραγματοποιούμε παράνομες πωλήσεις πετρελαίου στη Β. Κορέα

ΥΠΕΞ Κίνας: Ψευδή τα δημοσιεύματα ότι πραγματοποιούμε παράνομες πωλήσεις πετρελαίου στη Β. Κορέα
Ο εκρπόσωπος του κινεζικού Υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε ότι το Πεκίνο εφαρμόζει πλήρως τις κυρώσεις του ΟΗΕ σε βάρος της Πιονγιάνγκ
Σε πλήρη απόρριψη των δημοσιευμάτων που θέλουν την Κίνα να έχει πουλήσει παράνομα πετρέλαιο στη Βόρεια Κορέα, παρά τις κυρώσεις του ΟΗΕ, προχώρησε σήμερα (29/12) το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών, επαναδιατυπώνοντας τη θέση ότι τα ψηφίσματα του ΟΗΕ εφαρμόζονται πλήρως.
Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Hua Chunying, κλήθηκε να απορρίψει το δημοσίευμα της νοτιοκορεατικής εφημερίδας Chosun Ilbo, το οποίο ανέφερε ότι οι αμερικανικοί κατασκοπευτικοί δορυφόροι εντόπισαν περίπου 30 περιπτώσεις μεταφοράς πετρελαίου από την Κίνα στη Βόρεια Κορέα τον Οκτώβριο του 2017.
Μάλιστα, ο αμερικανό πρόεδρος Donald Trump αναφέρθηκε χθες (28/12) στο περιστατικό, δηλώνοντας δυσαρεστημένος από τη σχετική είδηση, η οποία ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από τις αμερικανικές αρχές.
«Η πλευρά της Κίνας διαξήγαγε άμεσα έρευνα», τόνισε η Hua αναφορικά με το σχετικό δημοσίευμα, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι κανένα από τα πλοία που αναφέρονται δεν είχε προσβαση σε λιμάνι της χώρας από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι σήμερα.
«Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν αντιστοιχούν στα γεγονότα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της εκρποσώπου του κινεζικού ΥΠΕΞ, η οποία ωστόσο τόνισε ότι εάν διαπιστωθεί κάποια παράνομη δραστηριότητα, το Πεκίνο θα διευθετήσει άμεσα το ζήτημα, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς.
«Η Κίνα εφαρμόζει πλήρως τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τη Βόρεια Κορέα και εκπληρώνει τις διεθνείς υποχρεώσεις της», υπογράμμισε η Hua, η οποία κατέληξε λέγοντας ότι «δε θα επιτρέψουμε ποτέ σε καμία κινεζική εταιρεία ή πολίτη να παραβιάσει τα ψηφίσματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης