Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό παγοθραυστικό μετέφερε φυσικό αέριο στη Βρετανία λόγω βλάβης στον αγωγό της Βόρειας Θάλασσας

Ρωσικό παγοθραυστικό μετέφερε φυσικό αέριο στη Βρετανία λόγω βλάβης στον αγωγό της Βόρειας Θάλασσας
Η ρωγμής που δημιουργήθηκε στον αγωγό, που τροφοδοτεί με το 40% του πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βρετανία τέθηκε εκτός λειτουργίας για εβδομάδες 
Με ρωσικό παγοθραυστικό τάνκερ μεταφέρθηκε το ρωσικό φυσικό αέριο στη Βρετανία μετά τα προβλήματα που προέκυψαν στον αγωγό πετρελαίου Forties στη Βόρεια Θάλασσα.
Το παγοθραυστικό Christophe de Margerie είναι το πρώτο που μεταφέρει υγροποιημένο ρωσικό φυσικό αέριο LNG από την μονάδα παραγωγής φυσικού αερίου Yamal LNG στο βρετανικό λιμάνι στο νησί Γκρέιν.
Όπως δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος της βρετανικής ενεργειακής εταιρείας National Grid Janet Onswort «η ποσότητα που μεταφέρθηκε δεν αποτελεί ρεκόρ» αν και απέφυγε να αναφερθεί στον όγκο του υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Η ίδια είπε ότι για «εμπορικούς λόγους δεν μπορώ να σας πως που θα διοχετευθεί το αέριο» αλλά υπογράμμισε ότι το φορτίο αυτό με το LNG δεν θα διοχετευθεί στο δίκτυο διανομής, αλλά θα αποθηκευτεί».
Σύμφωνα με τους Financial Times, το Christophe de Margerie θα έπρεπε να κατευθυνθεί προς την Ασία, ωστόσο η κατάσταση άλλαξε όταν σταμάτησε να λειτουργεί ο αγωγός πετρελαίου Forties στη Βόρεια Θάλασσα. Εξαιτίας μιας ρωγμής που δημιουργήθηκε στον αγωγό αποφασίσθηκε να τεθεί εκτός λειτουργίας για μερικές εβδομάδες ο εν λόγω αγωγός μέσω του οποίου φθάνει στην Βρετανία το 40% του πετρελαίου και φυσικού αερίου, που εξορύσσει η Βρετανία από τα κοιτάσματα της που βρίσκονται στη Βόρεια Θάλασσα. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η αγορά μικρών σε ποσότητες φορτίων ρωσικού φυσικού αερίου είναι συνήθης πρακτική για τη Βρετανία. Ωστόσο τα φορτία αυτά φθάνουν μέσω αγωγών φυσικού αερίου από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώ είναι η πρώτη φόρα που έφθασαν με τάνκερ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης