Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Εκτός εκλογών ο πολιτικός αντίπαλος του Putin μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Reuters: Εκτός εκλογών ο πολιτικός αντίπαλος του Putin μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
O Alexei Navalny αποκλείστηκε από τις εκλογές της 18ης Μαρτίου λόγω καταδίκης του σε φυλάκιση με αναστολή, την οποία καταγγέλλει ως κατασκευασμένη
Και τυπικά εκτός εκλογικής αναμέτρησης μένει ο πολιτικός αντίπαλος του V. Putin, Alexei Navalny μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσίας να απορρίψει την προσφυγή του κατά της ρωσικής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής που του απαγόρευσε να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2018.
Σύμφωνα με το Reuters, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή απαγόρευσε τη συμμετοχή του Alexei Navalny στις εκλογές της 18ης Μαρτίου λόγω καταδίκης του σε φυλάκιση με αναστολή, την οποία καταγγέλλει ως κατασκευασμένη.
Ο Navalny, ο οποίος δεν ήταν παρών κατά την ακροαματική συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, έγραψε στο Twitter πως ο ίδιος και οι υποστηρικτές του «δεν θα αναγνωρίσουν εκλογές χωρίς συναγωνισμό» και ανανέωσε τις εκκλήσεις του για μποϊκοτάζ της ψηφοφορίας.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο πρόεδρος Putin, ο οποίος κυριαρχεί εδώ και 18 χρόνια στο πολιτικό τοπίο της Ρωσίας, θα επανεκελεγεί με άνεση, όμως ο Navalny υποστηρίζει πως ο αποκλεισμός του ιδίου από τις εκλογές μετατρέπει την ψηφοφορία σε φάρσα.
Ο Navalny, ο οποίος έχει οργανώσει μερικές από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εδώ και χρόνια, έχει φυλακιστεί τρεις φορές φέτος και έχουν απαγγελθεί σε βάρος του κατηγορίες ότι παρέβη τον νόμο οργανώνοντας δημόσιες συγκεντρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης