Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλητικό μήνυμα του Trump στο Ιράν: «Τα καταπιεστικά καθεστώτα δεν μπορούν να αντέξουν για πάντα»

Απειλητικό μήνυμα του Trump στο Ιράν: «Τα καταπιεστικά καθεστώτα δεν μπορούν να αντέξουν για πάντα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος και χθες (29/12) είχε ασχοληθεί με το ζήτημα των διαδηλώσεων στο Ιράν και ζήτησε από την Τεχεράνη να σεβαστεί τα δικαιώματα των διαδηλωτών
Στο θέμα του Ιράν και των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων επανήλθε σήμερα (30/12/2017) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump εξαπολύοντας μάλιστα μέσω Twitter συγκεκαλυμμένες απειλές κατά του καθεστώτος της Τεχεράνης.
«Όλος ο κόσμος καταλαβαίνει ότι οι άνθρωποι του Ιράν θέλουν αλλαγή και, εκτός από την τεράστια στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ, ο λαός του Ιράν είναι αυτό που οι ηγέτες του φοβούνται περισσότερο», έγραψε ο Trump υπενθυμίζοντας και το πνεύμα της πρόσφατης ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
«Τα καταπιεστικά καθεστώτα δεν μπορούν να αντέξουν για πάντα και θα έρθει η μέρα όταν ο ιρανικός λαός θα αντιμετωπίσει μια επιλογή.
Ο κόσμος παρακολουθεί!», συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος και χθες (29/12) είχε ασχοληθεί με το ζήτημα των διαδηλώσεων στο Ιράν και ζήτησε από την Τεχεράνη να σεβαστεί τα δικαιώματα των διαδηλωτών.
Πάντως ως καιροσκοπικές χαρακτήρισε  το Ιράν τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, περί αυταρχικής αντιμετώπισης των διαδηλωτών από την Τεχεράνη.
«Ο ιρανικός λαός δεν δίνει καμιά αξία στις καιροσκοπικές δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων και του Trump», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Bahram Qassemi, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.
Ο Qassemi χαρακτήρισε «εξαπάτηση» την υποστήριξη που προσέφεραν ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε ιρανικές πόλεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης