Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με άνοδο ξεκίνησαν το 2018 οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων

Με άνοδο ξεκίνησαν το 2018 οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Ανοδικά κινούνται σήμερα (02/01/2018) - στην πρώτη ημέρα συναλλαγών του 2018 - οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, ακολουθώντας τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, στον απόηχο των σχολίων αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο οποίος δήλωσε ότι το μαζικό πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της κεντρικής τράπεζας ενδέχεται να μην συνεχιστεί μετά τον Σεπτέμβριο.
Ο Benoit Coeure, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε το σαββατοκύριακο ότι θεωρεί ως «εύλογη πιθανότητα» τη μη παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης των 2,55 τρισ. ευρώ μετά τον Σεπτέμβριο.
Οι επενδυτές προτίμησαν να στραφούν σήμερα στις μετοχές αντί για τα ομόλογα, μετά τις ισχυρές επιδόσεις της Wall Street κατά το 2017 - που ήταν το καλύτερο έτος των τελευταίων τεσσάρων ετών για τις αμερικανικές μετοχές.
Ειδικότερα, περί τις 18.00, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ενισχυόταν κατά 4 μονάδες βάσης, στο 2,452%, μετά από μια πτώση 2 μονάδων βάσεων το 2017.
Η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού κατέγραφε την ίδια ώρα άνοδο σχεδόν 3 μονάδων, στο 0,454%, αφού προηγουμένως είχε ανέλθει στο υψηλό δύο μηνών του 0,46%.
Ιδιαίτερες πιέσεις δέχονται σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης, που έχει επωφεληθεί περισσότερο από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης