Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται για 3η συνεχόμενη ημέρα το πετρέλαιο - Στα 67,02 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ενισχύεται για 3η συνεχόμενη ημέρα το πετρέλαιο - Στα 67,02 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό ενισχύεται κατά +0,84% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,88 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται για τρίτη συνεχόμενη μέρα το πετρέλαιο, μετά την περιορισμένη κινητικότητα που παρουσίασε νωρίτερα εντός της ημέρας, δεχόμενο ώθηση από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στο Ιράν.
Ειδικότερα, περί τις 2:28 μ.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,84% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,88 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,84% στα 60,88 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τη Saxo Bank, οι ενδεχόμενη κλιμάκωση των εντάσεων στο Ιράν παρέχει στήριξη στις τιμές του μαύρου χρυσού, παρά το γεγονός ότι οι εξελίξεις δεν έχουν επηρεάσει μέχρι στιγμής την παραγωγή πετρελαίου της χώρας.
Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι το τρέχον κλίμα στην ενεργειακή αγορά θα μπορούσε να αντιστραφεί καθώς οι ΗΠΑ αυξάνουν την παραγωγή τους, πλησιάζοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 10 εκατ. βαρελιών ημερησίως.
Παράλληλα, η επαναλειτουργία του αγωγού Forties στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς και η ομαλοποίηση της παραγωγής στη Λιβύη περιορίζουν τον μαύρο χρυσό από το να πραγματοποιήσει περαιτέρω άνοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης