Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς τίθεται σε ισχύ η MiFID II

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς τίθεται σε ισχύ η MiFID II
Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς τέθηκε σε ισχύ η κοινοτική οδηγία MiFID II
Χαμηλότερα κινούνται σήμερα (03/01/2018) οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς τέθηκε σε ισχύ η κοινοτική οδηγία MiFID II, η οποία προβλέπει αυστηρότερους κανόνες για τις αγορές μετοχών, ομολόγων, εμπορευμάτων και παραγώγων, με εξαίρεση τις αγορές σε Βρετανία και Γερμανία, καθώς την τελευταία στιγμή δόθηκε παράταση.
Χθες (02/01), οι αποδόσεις είχαν σημειώσει άνοδο, στον απόηχο των «επιθετικών» σχολίων του Benoit Coeure, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο οποίος δήλωσε το σαββατοκύριακο ότι θεωρεί ως «εύλογη πιθανότητα» τη μη παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης των 2,55 τρις. ευρώ μετά τον Σεπτέμβριο.
Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Γερμανίας υποχώρησε σήμερα κατά 3 μονάδες βάσης, στο 0,437%, ανακάμπτοντας από τα υψηλά δύο μηνών που κατέγραφε το πρωί.
Το spread με το αντίστοιχο ιταλικό ομόλογο υποχώρησε κατά 160 μονάδες βάσης, καθώς το 10ετές κόστος δανεισμού της Ιταλίας υποχώρησε κατά 6 μονάδες βάσης, στο 2,03%.
Οι περισσότερες από τις αποδόσεις των βασικών ομολόγων στην Ευρωζώνη υποχωρούν κατά 1-4 μονάδες βάσης.
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες της MiFID II, ένα ευρύτερο φάσμα συναλλαγών χρηματοπιστωτικών assets θα πρέπει να αναφέρεται στις ρυθμιστικές αρχές σε πιο τυποποιημένη μορφή.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), καθώς και στοιχεία για τη μεταποίηση των ΗΠΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης