Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκε ο κλάδος υπηρεσιών τον Δεκέμβριο 2017 - Στις 54,2 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Ενισχύθηκε ο κλάδος υπηρεσιών τον Δεκέμβριο 2017 - Στις 54,2 μονάδες ο PMI
Παρά την αύξηση των νέων επιχειρήσεων του βρετανικού κλάδου υπηρεσιών, η άνοδος ήταν η βραδύτερη που καταγράφηκε από τον Αύγουστο του 2016
Ανοδικά κινήθηκε ο κλάδος υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (4/1) στοιχεία της Markit, με τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων ωστόσο να καταγράφει επιβράδυνση και τις πιέσεις στο κόστος εισροών να παραμένουν.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54,2 μονάδες, έναντι 53,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, σηματοδοτώντας τη δεύτερη ταχύτερη μηνιαία άνοδο από τον Απρίλιο του 2017.
Πλέον, ο κλάδος σημειώνει ανάπτυξη για 17ο συνεχόμενο μήνα, δεχόμενος στήριξη από την ανθεκτικό οικονομικό περιβάλλον και τις αυξημένες καταναλωτικές δαπάνες.
Ωστόσο, η αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε γύρω από τις συζητήσεις μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit επηρέασε αρνητικά τις δαπάνες των καταναλωτών κατά το τέλος του προηγούμενου έτους.
Παρά την αύξηση των νέων επιχειρήσεων του κλάδου, η άνοδος ήταν η βραδύτερη που καταγράφηκε από τον Αύγουστο του 2016, ενώ επιβράδυνση κατέγραψε και η μηνιαία άνοδος των πωλήσεων.
Σε ότι αφορά το εργατικό δυναμικό του κλάδο, ο ρυθμός αύξηση ήταν ο ηπιότερος των τελευταίων εννέα μηνών, με ορισμένες επιχειρήσεις να επικαλούνται την «σφιχτή» αγορά εργασίας για την σχετική εξέλιξη.
Επιπλέον, ο πληθωρισμός στις τιμές εισροών σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2017, λόγω ανοδικών πιέσεων στο κόστος διαφόρων τομέων, και ιδιαίτερα στα καύσιμα και τα τρόφιμα.
Παράλληλα, η αισιοδοξία των επιχειρήσεων σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών, με το 43% των συμμετεχόντων στην έρευνα της Markit να αναμένουν άνοδο της δραστηριότητας μέσα στο 2018.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης