Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε περαιτέρω κυρώσεις στο εμπόριο με τη Βόρεια Κορέα

Κίνα: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε περαιτέρω κυρώσεις στο εμπόριο με τη Βόρεια Κορέα
Η απόφαση του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τις κυρώσεις που αποφάσισε τον περασμένο Νοέμβριο ο ΟΗΕ
Αυστηρότερους περιορισμούς στο εμπόριό της με τη Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα (5/1) η Κίνα, σύμφωνα με τις κυρώσεις του ΟΗΕ, επιβάλλοντας περαιτέρω περιορισμούς στις παραδόσεις πετρελαίου προς την Πιονγιάνγκ, καθώς και απγόρευση στις εισαγωγές χάλυβα και άλλων αγαθών.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας, το Πεκίνο θα περιορίσει τις εξαγωγές αργού και διυλισμένου πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, ενώ θα απογρεύσει και τις πωλήσεις χάλυβα και βιομηχανικών μηχανικάτων στην Πιονγιάνγκ.
Παράλληλα, η Κίνα θα απαγορεύσει επίσης και τις εισαγωγές τροφίμων, μηχανημάτων και άλλων αγαθών τα οποία θα προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα.
Τα συγκεκριμένα νέα μέτρα έρχονται σε πλήρη συμφωνία με τις νέες κυρώσεις που επέβαλε στις 29 Νοεμβρίου του 2017 ο ΟΗΕ σε βάρος της Βόρειας Κορέας, μετά την τελευταία δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από την πλευρά της Πιονγιάνγκ.
Σημειώνεται ότι η Κίνα αποτελεί τον βασικότερο εμπορικό εταίρο και προμηθευτή ενέργειας της Βόρειας Κορεάς, γεγονός που καθιστά την ενίσχυση των περιορισμών κρίσιμης σημασίας για την επιτυχημένη εφαρμογή των κυρώσεων του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης