Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Τίποτα δεν έχει κλείσει για το Μεγάλο Συνασπισμό – Έως αύριο 11/1 οι διερευνητικές συνομιλίες

Γερμανία: Τίποτα δεν έχει κλείσει για το Μεγάλο Συνασπισμό – Έως αύριο 11/1 οι διερευνητικές συνομιλίες
Μια ομάδα διερευνητικών συνομιλιών διαπραγματεύεται με σοβαρότητα αλλά υπάρχουν μόνο προσωρινά αποτέλεσμα είπε ο γ.γ. της CSU
Την θέση πως τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμα ως προς τη συγκρότηση της κυβέρνησης του Μεγάλου Συνασπισμού στη Γερμανία διατύπωσε ο γενικός γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, Andreas Scheuer.
Όπως είπε υποστήριξε ο γ.γ. του CSU, του εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών της Merkel, οι εκπρόσωποι των κομμάτων είναι σε δράση προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.
«Υπάρχει μια ομάδα διερευνητικών συνομιλιών, η οποία διαπραγματεύεται με έναν στόχο, μία βούληση και σοβαρότητα.
Για την ώρα υπάρχουν μόνο «προσωρινά» αποτελέσματα» υποστήριξε ο Scheuer.
Υπενθυμίζεται πάντως πως σύμφωνα με τη διαδικασία, οι διερευνητικές συνομιλίες θα διαρκέσουν έως αύριο Πέμπτη 11/1 και την Παρασκευή 12/1 θα ενημερωθούν τα κόμματα για την έκβαση των συνομιλιών αυτών.
Σημειώνεται ότι το SPD έχει ήδη ανακοινώσει ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει έκτακτο συνέδριο στις 21 Ιανουαρίου προκειμένου να λάβει την εξουσιοδότηση για τη συμμετοχή ή όχι στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας
Σύμφωνα πάντως με έγγραφο που επικαλείται ο όμιλος ΜΜΕ RedaktionsNetzwerk, οι δυνητικοί κυβερνητικοί εταίροι έχουν ήδη συμφωνήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την υποδοχή εξειδικευμένων μεταναστών και την διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας, προκειμένου η Γερμανία να καταστεί ελκυστικότερη για το διεθνές εργατικό δυναμικό υψηλών προσόντων.
Επιπλέον, έχει επιτευχθεί πρόοδος στους τομείς των δημοσιονομικών και του κλίματος, όπως και στην παροχή κινήτρων για την μετάβαση των επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή, όμως διαπιστώνονται προβλήματα σε ό,τι αφορά την φορολογική πολιτική.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Die Welt στην ηλεκτρονική της έκδοση, τα κόμματα έχουν ακόμη συμφωνήσει για την επένδυση 10-12 δισεκατομμυρίων ευρώ για την δημιουργία ενός δικτύου μεταφοράς δεδομένων υψηλής ταχύτητας, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί ως το 2025, αλλά και για την διατήρηση των επενδύσεων σε ομοσπονδιακούς δρόμους, σιδηροδρόμους και υδάτινους δρόμους τουλάχιστον στο σημερινό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης