Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταδικάζει το γαλλικό ν/σ για τη γενοκτονία των Αρμενίων η Τουρκία

Καταδικάζει το γαλλικό ν/σ για τη γενοκτονία των Αρμενίων η Τουρκία
«Καταδικάζουμε έντονα την καθ’ όλα προβληματική αυτή απόφαση που συνιστά υπόδειγμα ανευθυνότητας και δηλώνουμε ότι θα εκφράσουμε σε κάθε επίπεδο την αντίδρασή μας προς αυτήν», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την απόφαση της γαλλικής γερουσίας σχετικά με το νομοσχέδιο περί γενοκτονιών των Αρμενίων.
Η γαλλική Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ένα θέμα που έχει οδηγήσει σε ένταση τις σχέσεις των Παρισίων με την Άγκυρα.
Η Γερουσία ενέκρινε με 127 ψήφους υπέρ, έναντι 86 κατά, το νομοσχέδιο που ήδη είχε εγκρίνει στις 22 Δεκεμβρίου η Εθνοσυνέλευση. Με την έγκριση του κειμένου ως έχει, χωρίς τροποποιήσεις, από τη Γερουσία, το νομοσχέδιο αποκτά τελεσίδικα ισχύ νόμου.
Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αφήνεται να εννοηθεί ότι η Άγκυρα θα περιμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δηλαδή την έγκριση του νομοσχεδίου από τον Πρόεδρο Σαρκοζί.
«Παρ’ ότι η επιτροπή νόμων εξέφρασε άποψη περί αντισυνταγματικότητας, η γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο. Επειδή στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει δεν υπήρξε κάποια αλλαγή, η εξέλιξη αυτή δείχνει πώς ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα μπορεί και γίνεται αντικείμενο για εσωτερικούς πολιτικούς λογαριασμούς στη Γαλλία. Πρόκειται για άκρως ατυχές βήμα για λογαριασμό της γαλλικής πολιτικής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Στην πραγματικότητα κανένα κοινοβούλιο δεν έχει τέτοιο δικαίωμα» υποστηρίζει το τουρκικό υπουργείο και τονίζει ότι «υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η διαδικασία οριστικοποίησης του νόμου, δεν θα διστάσουμε να θέσουμε σε εφαρμογή, με τρόπο που θα κρίνουμε και άμεσα τα μέτρα τα οποία έχουμε σκεφτεί προγενέστερα. Παρομοίως πρέπει να είναι γνωστό ότι θα κάνουμε με ισχυρό τρόπο χρήση του δικαιώματός μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας σε νόμιμη βάση, απέναντι σε άδικες κατηγορίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης