Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η αύξηση του προστατευτισμού από την πλευρά των ΗΠΑ

tags :
Κίνα: Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η αύξηση του προστατευτισμού από την πλευρά των ΗΠΑ
Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε τον προβληματισμό του αναφορικά με την παρεμπόδιση επενδύσεων στις ΗΠΑ
Την έντονη ανησυχία της ότι το αίσθημα προστατευτισμού αυξάνεται στις ΗΠΑ, εξέφρασε σήμερα (11/1) η Κίνα, επικρίνοντας την Ουάσινγκτον για την παρεμπόδιση επενδύσεων στη χώρα, για λόγους ασφαλείας.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, «έχουμε παρατηρήσει πρόσφατα ότι οι φωνές προστατευτισμού έχουν αυξηθεί στις ΗΠΑ», αναφορικά με την κατάρρευση της εξαγοράς της αμερικανικής MoneyGram International Inc από την Ant Financial.
«Η Κίνα έχει εκφράσει τις ιδιαίτερες ανησυχίες της για τις χώρας οι οποίες επικαλούνται λόγους ασφαλείας ώστε να εμποδίσουν τις ξένες επενδύσεις», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου, Gao Feng.
Σημειώνεται ότι η Ant Financial, η οποία ανήκει στον όμιλο της Alibaba Group Holding, προγραμμάτιζε εξαγορά ύψους 1,2 δισ. δολ. προτού αυτή καταρρεύσει την προηγούμενη εβδομάδα, με την αμερικανική κυβέρνηση να επικαλείται ανησυχίες σχετικά με την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη κινεζική συμφωνία η οποία ακυρώθηκε από τότε που ο Donald Trump ανέλαβε καθήκοντα προέδρου το προηγούμενο έτος, με τον ίδιο να δεσμεύεται ώστε να θέσει σε προτεραιότητα τη χώρα και να προστατεύσει τις θέσεις εργσίας στις ΗΠΑ από τους ξένους ανταγωνιστές.
Παράλληλα, η Ουάσινγκτον, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, προχώρησε και στην ακύρωση προγραμματισμένης συμφωνίας μεταξύ της κινεζικής Huawei Technologies και της αμερικανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας AT&T, επικαλούμενη επίσης λόγους ασφαλείας.
Οι αποτυχημένες συμφωνίας έρχονται σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία οι ΗΠΑ εξετάζουν γενικότερους περιορισμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Κίνα, καθώς και το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά του Πεκίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης