Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street, εν μέσω φόβων για κυβερνητικό «shutdown»

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street, εν μέσω φόβων για κυβερνητικό «shutdown»
Με συγκρατημένα κέρδη άνοιξε η Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για ένα κυβερνητικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Με συγκρατημένα κέρδη άνοιξε σήμερα (19/01/2018) η Wall Street, παρά τις ανησυχίες για ένα κυβερνητικό «shutdown» στις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι σχετικά με τα κέρδη που θα παρουσιάσουν οι εταιρείες για το δ’ τρίμηνο του 2017.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,08%, στις 26.037,55 μονάδες,
ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,22% και κινείτο στις 2.804,32 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,28% υψηλότερα, στις 7.316,62 μονάδες.


Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ πέρασε χθες (18/01) ένα νομοσχέδιο για τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της κυβέρνησης έως τις 16 Φεβρουαρίου 2018, ώστε να αποφευχθεί το «shutdown».
Ωστόσο, το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τη Γερουσία, όπου το μέλλον του είναι αβέβαιο.
Χωρίς την έγκριση του νομοσχεδίου, ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα εξαναγκαστούν σε «κλείσιμο» από σήμερα τα μεσάνυχτα.
Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ανήλθε σήμερα στο 2,642% - το υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών, ενώ πιέσεις δέχεται και το δολάριο, με τον δείκτη δολαρίου να παραμένει κοντά σε χαμηλά 3ετίας.
Ειδικότερα, ο δείκτης δολαρίου, που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά 0,3%, στις 90,243 μονάδες, οριακά χαμηλότερα από το χαμηλό 3ετίας των 90,113 μονάδων που «άγγιξε» χθες.
Σημειώνεται ότι από την αρχή του 2018, ο δείκτης έχει χάσει περίπου το 2% της αξίας του.
Ιστορικά, κλεισίματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ έχουν συνοδευτεί από μια βραχυπρόθεσμη απότομη πτώση στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.
Πάντως, οι τρεις κύριοι δείκτες της Wall παραμένουν σε τροχιά να καταγράψουν κέρδη για το σύνολο της εβδομάδας.
Εξάλλου, ώθηση στις αμερικανικές μετοχές προσφέρει η αισιοδοξία για τα εταιρικά κέρδη, με τα περισσότερα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής να έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών.
Ειδικότερα, από τις εταιρείες που έχουν ήδη αναφέρει τριμηνιαία κέρδη, το 79% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών.
Η Morgan Stanley και η American Express είναι μεταξύ των εταιρειών που ανέφεραν αποτελέσματα καλύτερα από τα αναμενόμενα αυτή την εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκονται δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προκειμένου να αναζητηθούν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκιά της τρεις με τέσσερις φορές τόσο το 2018 όσο και το 2019.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, υπό πίεση παραμένει σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ, η οποία αντιστάθμισε την πτώση των αποθεμάτων αργού της χώρας.
Περί τις 16:50, το αργό υποχωρούσε κατά 0,6%, στα 63,6 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,5% χαμηλότερα, στα 68,9 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης